Huuhkajissa lopettanut Niklas Moisander kävi läpi Huuhkaja tv:n haastattelussa maajoukkueuransa hienoimpia sekä ikävämpiä muistoja. Gijónin ihme nousi odotetusti huippuhetkeksi maajoukkueen kapteenille.

Moisanderin perustelut lopettamispäätökselle tästä linkistä.

Suomi venyi Gijónissa vuonna 2013 upeasti Espanjan kanssa 1-1-tasapeliin MM-karsintaottelussa. Teemu Pukki viimeisteli 79. minuutilla Suomen tasoituksen ja Moisander urakoi ottelussa täydet minuutit Huuhkajien puolustuslinjassa.

– Se oli uskomaton juttu. Espanja oli siihen aikaa niin ylivoimainen maajoukkue maailmassa, ja saimme heiltä tasurin vieraissa. Se on sellainen tunne, jota en tule ikinä unohtamaan.

– Vaikka suurin osa tuloksista on ehkä ollut negatiivisia, niin joka kerta kun olen pukenut maajoukkuepaidan päälle, ja joka kerta kun olen katsonut pelin jälkeen toisia pelaajia tai taustoja silmiin, niin on ollut ylpeä tunne. Olemme aina antaneet kentällä kaikkemme, Moisander kertoi.

Päävalmentaja Markku Kanervan mietteet Moisanderin lopettamisesta tästä linkistä.

Pettymyksiä Moisanderin maajoukkueuralle mahtuu useita. Arvokisoihin pääsy jäi toteutumatta ja se kaivelee TPS-kasvattia eniten.

– Kaikkiin karsintoihin olemme lähteneet sillä ajatuksella, että nyt mennään kisoihin. Silloin kun nousin nuorena miehenä A-maajoukkueeseen, niin se oli ihan selvää, että tulemme pääsemään kisoihin minun aikanani. Nopeasti on vuodet menneet ja nyt ymmärtää, että minun aikanani se ei tapahtunut. Totta kai se on iso pettymys.

– Uskon silti, että se tulee tapahtumaan ja toivottavasti mahdollisimman nopeasti, Moisander totesi.