FC Inter tiedotti kahdesta hankinnasta. Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät turkulaisseuraan.

Kuningas, 20, kuuluu Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiokasvoihin. Edelliset kolme kautta keskikentällä viihtyvä Kuningas pelasi FC Lahdessa. Kuninkaan sopimus on yksivuotinen, johon kuuluu optio toisesta vuodesta.

– Kuningas on sellainen keskikenttäpelaaja, jota olemme etsineet. Hän on dynaaminen vasenjalkainen pelaaja, joka pystyy suoriutumaan hyvin sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan, Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta kertoi seuran tiedotteessa.

19-vuotias keskikenttäpelaaja Mäenpää on pelannut kolmen kauden aikana Ykköstä valkeakoskelaisen Hakan paidassa 66 ottelua. Mäenpään sopimus on kaksivuotinen.

– Mäenpää on teknisesti ja taktisesti taitava box to box -keskikenttäpelaaja, jolla on myös pelintekijän ominaisuuksia, Piccareta analysoi.

Lisäksi Inter kertoi tehneensä sopimuksen neljän nuoren pelaajan kanssa. Yksivuotiset sopimukset seuran toisen vuoden optiolla ovat allekirjoittaneet Arttu Kotanen, Yoonis Muse, Lassi Viholainen ja Wille Öhman. Nelikosta seuran ulkopuolelta Interiin liittyvät U18-maajoukkueen 17-vuotiaat laitapuolustajat Kotanen ja Öhman. Kotanen siirtyy Interiin lappeenrantalaisesta PEPO:sta ja Öhman TPS:sta.

– Nämä neljä kuuluvat esimerkiksi Elias Mastokankaan kanssa lahjakkaiden pelaajien ryhmään, josta uskomme kasvavan edustusjoukkueelle tärkeitä pelaajia tulevina vuosina. Heidän on kuitenkin jatkettava kovaa työtä ja pystyttävä pitämään fokus oikeissa asioissa, Piccareta sanoi.