Antti Muurisen kausi päättyi HIFK:n kanssa suunnattomaan pettymykseen, kun Honka oli karsinnoissa parempi ja otti IFK:n paikan Veikkausliigassa. Muurinen joutui HIFK:n päävalmentajana kokemaan kannattajien vihan. Se oli kova paikka jopa kaiken nähneelle Muuriselle.

Helsingin IFK katsoi vuosi sitten heinäkuussa, että Muurinen olisi oikea mies pelastamaan seura putoamiselta. IFK-kannattajien suosikiksi noussut valmentaja Jani Honkavaara sai potkut ja ”Mursu” Muurinen otti vastuun. Laiva oli uppoamassa, mutta Muurinen sai kuin saikin pelastettua sarjapaikan.

Toista kertaa se ei onnistunut. Muurinen teki kaikkensa ja HIFK pelasi silti huonosti.

– Ihan rehellisesti sanottuna, odotin todella vaikeaa kautta, mutta en odottanut näin vaikeaa loppua. Suuri pettymys, mutta miten sen sanoisin… Hyvin valmisteltu on puoliksi tehty. Emme ihan onnistuneet siinä valmistelutyössä, Muurinen puntaroi SuomiFutis-sivustolle.

IFK kärsi hurjan määrän loukkaantumisia. Toppariosastolla oli lähes koko kauden pulaa. Lisäksi ratkaisuotteluihin jouduttiin hankkimaan Gnistanista lainamaalivahti Daniel Kollar, kun molemmat maalivahdit (Tomi Maanoja ja Carljohan Eriksson) olivat loukkaantuneina.

– Liian paljon vaikeita asioita yhteen kauteen. Nyt ei tuntunut natsaavan yhtään mikään, Muurinen harmittelee.

Muurista ei koskaan hyväksytty

Toisaalla Honkavaara johdatti KuPS:n hopealle. Kannattajat eivät koskaan halunneet luopua ”Honsusta”, eikä HJK:ssa kultaa vuollutta Muurista koskaan täysin hyväksytty. Kannattajien viha satoi rumina huutoina aina hymyilevän Muurisen niskaan.

– Se tuntuu tosi pahalta, siis tosi pahalta…

Haastattelu keskeytyy, kun FC Hongan seurajohtaja Hexi Arteva tulee kiittämään Muurista.

– Olen pahoillani siitä, mitä joudut tuolta kuulemaan. Mielestäni sinä et ansaitse sitä. Haluan sanoa sinulle sen, että me arvostamme tosi paljon sitä duunia, jota olet tehnyt, Arteva sanoo Muuriselle.

Muurinen kiittelee Artevaa ja toivottaa onnea jatkoon ja uuden suunnitteluun. Kokeneen valmentajan katse suuntautuu hetkeksi maahan. Totuttu hymy on hetkellisesti kadonnut Muurisen kasvoilta.

– Ehkä ajattelin vähän niin, että huutakaa minulle, mitä huudatte… Mutta se tuntuu valmentajasta ihan hirveältä. Heille voin julkisesti sanoa, että minua heidän ei tarvitse kestää enää yhtään minuuttia tästä eteenpäin. Ei minulla ole muuta sanottavaa, Muurinen sanoo ja hiljenee.

Yksi asia on varma. Muurista tuskin koskaan enää nähdään Helsingin IFK:n päävalmentajana.