Ilari Äijälä lopettaa pelaajauransa – ”Päätös kypsyi viime kauden aikana”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Hongassa viime kaudella pelanut Ilari Äijälä lopettaa pelaajauransa. 31-vuotias pelaaja ilmoitti asiasta Instagramissa.

– Päätös uran lopettamisesta kypsyi hiljalleen viime kauden aikana ja viimeisinä viikkoina yritin vain nauttia joka hetkestä. Nautinto huipentui kauden viimeiseen peliin, jota en varmasti unohda koskaan, Hongan nousun Veikkausliigaan maalillaan ratkaissut Äijälä perusteli.

– Kokopäivätyö, perhe-elämä, opiskelut ja ammattimainen harjoittelu on vaikea yhtälö toteuttaa sillä tavalla, että jokin osa-alue ei kärsisi. Veikkausliigassa pelaaminen vaatii sitoutumista sekä aikaa; kunnioitus nykyistä seuraani kohtaan on niin suuri, etten halua lähteä mukaan, jos en pysty olemaan 100%:sesti mukana.

Äijälä on pelannut urallaan Hongan lisäksi myös MyPa:ssa, FC KTP:ssä, PK-35:ssä ja HJK:ssa. Hänellä on tilillään myös yksi ottelu Suomen A-maajoukkueen mukana.

Jalkapallo on ollut ammattini viimeisen 14 vuoden ajan. Se on opettanut minulle elämästä, ihmisistä, kulttuureista ja itsestäni enemmän kuin olisin 5-vuotiaana aloittaessani koskaan voinut uskoa. Kiitos kaikille pelaajille, valmentajille, fysioille, lääkäreille, tuomareille, seuratoimijoille, faneille ja ihmisille, jotka tekevät töitä suomalaisen jalkapallon hyväksi. Kiitos @fpafinland tärkeästä työstä. Suurin saavutukseni on ne lukuisat hyvät ystävyyssuhteet, jotka olen urani varrella saanut. Kiitos vaimolleni, lapsilleni, vanhemmilleni ja veljelleni, jotka ovat aina tukeneet sekä kannustaneet minua uran varrella, sillä olen kieltämättä nähnyt ja kokenut kaikenlaista. Päätös uran lopettamisesta kypsyi hiljalleen viime kauden aikana ja viimeisinä viikkoina yritin vain nauttia joka hetkestä. Nautinto huipentui kauden viimeiseen peliin, jota en varmasti unohda koskaan. Kokopäivätyö, perhe-elämä, opiskelut ja ammattimainen harjoittelu on vaikea yhtälö toteuttaa sillä tavalla, että jokin osa-alue ei kärsisi. Veikkausliigassa pelaaminen vaatii sitoutumista sekä aikaa; kunnioitus nykyistä seuraani kohtaan on niin suuri, etten halua lähteä mukaan, jos en pysty olemaan 100%:sesti mukana. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta nyt aion antaa aikaa myös perheelle ja valmistua vihdoin yliopistosta. Kiitos Heikki Mehto, että otit hienosti ujon pojan mukaan MPS Sevillan treeneihin, joista kaikki alkoi. Kiitos Harry Ottavainen, kun opetit HJK Malmissa harjoittelun, toistojen ja voittamisen merkityksen. Kiitos @hjkhelsinki että satsasitte Klubi 04:seen vuonna 2004 ja annoitte monelle nuorelle hyvän kasvualustan miesten kakkosessa sekä edustusjoukkueessa. Kiitos kaikille seuroilleni ja valmentajilleni; erityiskiitokset Banalle, Veskulle ja Rivelle kaikista jalkapalloon liittyvistä nyansseista, jotka saivat minut ymmärtämään vielä paremmin rakastamaani lajia. Kiitos Roni, Sampo, Hexi ja Jallu, että toitte minut takaisin Honkaan, joka tulee aina olemaan minulle se oma seura. Kiitos @esporthonka ja @hk05espoo upeista viime vuosista jalkapallon parissa! Hieno tarina on vasta alussa ja kova, pitkäjänteinen työ palkitsee aina. Nähdään peleissä, koska #MeOllaanHonka

A post shared by Ilari Äijälä (@ilarifaijala) on

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!