© Kuva: Getty Images

Italian Daniele De Rossi kävi kuumana vaihtopenkillä: ”Miksi hel*etissä minun pitäisi mennä?”

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Ruotsi koitui lopulta Italian kohtaloksi MM-karsintojen pudotuspelivaiheessa. Italia ei onnistunut tekemään yhtäkään maalia Ruotsia vastaan kaksiosaisessa karsinnassa. Ruotsille riitti avausottelun 1-0-voitto MM-kisapaikkaan, kun toinen osaottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Italian kokeneimpiin pelaajiin kuulunut Daniele De Rossi kävi totaalisen kuumana ottelun aikana vaihtopenkillä. Monet ihmettelivät miksi päävalmentaja Giampiero Ventura ei laittanut kovassa iskussa olevaa Lorenzo Insigneä kentälle. Sen sijaan valmennusryhmä päätti laittaa De Rossin lämmittelemään, jota mies ei sulattanut.

Tv-kamerat tallensivat tilanteen, jossa Italian valmennusryhmän henkilö käski De Rossin mennä lämmittelemään, johon AS Roman kapteeni vastasti:

– Miksi helvetissä minun pitäisi mennä kentälle? Emme tarvitse tasapeliä, tarvitsemme voiton! De Rossin kerrottiin sanoneen ja samalla osoittaneen vaihtopenkillä Insignen suuntaan.

Sky Sport Italy ehti jo kertoa, että Ventura olisi saanut potkut heti ottelun jälkeen, mutta mies itse kiisti väitteen. De Rossi kertoi ottelun jälkeen lopettavansa maajoukkueessa. Saman tekivät myös maalivahti Gianluigi Buffon sekä puolustaja Giorgio Chiellini. De Rossi oli ottelun jälkeen maansa myynyt.

– Tämä on synkkä hetki meidän jalkapallolle. Todella synkkä heille, jotka olivat osa tätä kaksivuotista taivalta, De Rossi sai sanotuksi Rai Sportille.

De Rossi halusi rohkaista uutta sukupolvea. Miehen mukaan Italialla on valoisa tulevaisuus edessään.

– Seuraava sukupolvi on valmis ottamaan vastuun ja meidän täytyy aloittaa alusta heidän kanssa. Oli lähes absurdi hetki yhdistettynä jalkapalloon. Pukukopissa oli tunnelma kuin hautajaisissa, vaikka kukaan ei kuollut.

– Olen pyörinyt Covercianossa (Italian maajoukkueen harjoituskeskus) ja ympäri maailmaa tämä paita päälläni yli kymmenen vuoden ajan, joten sen pois ottaminen viimeistä kertaa on outoa. Materiaali on olemassa ja voimme rakentaa tulevaisuutta, De Rossi sanoi.

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon