Italian putoaminen ensi kesän MM-kisoista on ehdottomasti shokki. Suuri ja mahtava jalkapallomaa haluaa nyt kaivaa syylliset esiin.

Sassuolon toppari ja entisen maajoukkuekapteeni Fabio Cannavaron pikkuveli Paolo Cannavaro vaatii kovaan ääneen muutoksia Italian johtoportaaseen. Cannavaron mukaan Italia on menettänyt oman identiteetin ja antanut liikaa valtaa ulkomaisille tekijöille, jotka ovat tuoneet pelaajia esimerkiksi Serie A:han isolla rahalla.

– Hyvästi muumioille, jotka johtavat italialaista jalkapalloa ja antakaamme tilaa nuorille kentällä. Siirtykää piru vie pois tieltämme, kiitos, Cannavaro kirjoitti Instagramissa.

– Kannustakaamme nuorta Italiaa, joka tulee vielä! Meidän täytyy olla se Italia, jota koko maailma kadehtii. Valitettavasti tämän piti tapahtua, jotta heräämme, toppari jatkoi.

Päävalmentaja Giampiero Ventura on saanut paljon kritiikkiä osakseen. Vaikka Cannavaron kirjoitus ei suoranaisesti ollut suunnattu Venturaa kohtaa, miehen asema Italian päävalmentajan on tällä hetkellä todella epävarma.

Sky Sport Italy kertoi jo pelin jälkeen, että Ventura olisi eronnut. Ventura kuitenkin kiisti väitteen lehdistötilaisuudessa, joka alkoi selvästi suunniteltua myöhemmin.

– En ole irtisanoutunut, koska en ole keskustellut presidentin kanssa vielä. Olen pahoillani, että olen myöhässä, mutta halusin henkilökohtaisesti kiittää jokaista pelaajaa, jonka kanssa minulla on ollut kunnia työskennellä, Ventura sanoi.

– Tällä hetkellä en halua keskustella aiheesta. Katsotaan. Me aiomme keskustella tilanteesta, minä aion puhua ja kuunnella. Mikä ikinä onkaan lopputulos, se täytyy hyväksyä, päävalmentaja jatkoi.

Venturan mukaan Italia olisi ansainnut MM-kisapaikan ja mies oli täysin luottavainen siihen, että joukkue selviytyy ensi kesän lopputurnaukseen.

– Tämä tulos on todella vaikea niellä, koska olin täysin varma, ja tämä ottelu todisti sen, että meillä oli hirveä tahto kääntää tämä ottelupari. Olen ylpeä, että olen saanut olla osa Azzurri-ryhmää, Ventura kiitti.