Ruotsi varmisti paikan ensi kesän MM-kisoissa, kun se venyi Italian vieraana maalittomaan tasapeliin. Ensimmäinen osaottelu päättyi Ruotsin 1-0-voittoon.

Ruotsille riitti jatkopaikkaan lopulta kotikentällä tehty osuma, jonka teki toisessa kohtaamisessa loukkaantunut Jakob Johansson. Toinen Ruotsin sankari oli maalivahti Robin Olsen, joka piti maalinsa puhtaana molemmissa otteluissa. Olsen venyi komeasti ratkaisuottelun loppuhetkillä, 86. minuutilla, Stephan El Shaarawyn laukauksen eteen.

Italia painosti koko ottelun hurjasti ja sai myös muutamia vaarallisia tekopaikkoja, mutta Ruotsi kesti. Myös muutama kyseenalainen tilanne nähtiin molemmissa päädyissä, joista olisi pallon voinut viedä myös pilkulle. Rankkareita ei kuitenkaan San Siron illassa nähty.

Italialle MM-kisoista karsiutuminen on valtava pettymys. Edellisen kerran Italia on jäänyt MM-kisojen ulkopuolelle vuonna 1958. Maajoukkueen päävalmentaja Giampiero Ventura on ollut potku-uhan alla jo pitkään, ja on lähes varmaa, että mies saa väistyä karsiutumisen myötä.

Tuloksen myötä yksi upea maajoukkueura tuli luultavasti päätökseen, kun Gianluigi Buffon joutui pettymään. Mies kertoi aiemmin, että haluaisi lopettaa uransa ensi kesän MM-kisoihin, mutta se unelma jäi nyt toteutumatta. Lue Buffonin kommentit täältä.