SuomiFutis-sivuston asiantuntija Joel Pohjanpalo saa tällä kertaa vieraaksi freestyle-jalkapallon suomenmestari Alexander Wessbergin.

Hallitseva suomenmestari puolustaa titteliään viikon päästä lauantaina käytävissä freestyle-jalkapallon SM-kisoissa, lue lisää kisoista täältä.

– Näen usein kentällä, kun jengi yrittää tehdä jotain kikkoja, mutta minä olen ikään kuin spesialisti siinä, Wessberg kertoo Sportti TV:n videolla (katso video artikkelikuvan kohdalta).

Mitä freestyle-jalkapallo sitten oikein on?

– Freestyle-jalkapallossa pomputellaan jaloilla ja yläkropalla esimerkiksi istuen maassa. Siinä voi tehdä oikeastaan mitä vaan, mitä itse tykkää tehdä, Wessberg kertoo avaa.

Freestyle-jalkapallo saattaa muistuttaa etäisesti myös tanssimista.

– Se tulee tuolta urbaaneista lajeista, esimerkiksi breakdancesta. Siinä on kolme minuuttia, kaksi pelaajaa ja yksi pallo. Vuoro kestää 30 sekuntia. Se, joka on alustavasti parempi, saa päättää kumpi aloittaa. Tuomareita on kolmesta viiteen ja he päättävät lopulta kumpi on parempi, Wessberg kertoo.

Wessberg on menestynyt myös ulkomailla, sillä hän on tällä hetkellä Euroopan kahdeksan parhaan joukossa freestyle-jalkapallossa.

Jollen Danger Zonessa nähdään yhteensä viisi osaa Wessbergin taiturointia Pohjanpalon vieraana. Katso ylhäältä artikkelikuvan kohdalta ensimmäinen jakso, jossa Wessberg näyttää huikeita temppuja pallon kanssa. Ota myös seurantaan Youtube-kanava Sportti TV tästä linkistä.