Ruotsi teki sensaatiomaisen tempun maanantai-iltana, kun se venyi Italian vieraana maalittomaan tasapeliin ja varmisti näin ollen paikan ensi kesän MM-kisoissa. Ruotsin pelaajat juhlivat antaumuksella MM-kisapaikkaa.

Italia jäi MM-kisojen ulkopuolelle ensimmäisen kerran sitten vuoden 1958. Ruotsille riitti kotona otettu 1-0-voitto, kun vieraskentällä se onnistui pitämään Italian nollilla.

Ottelun jälkeen Ruotsin pelaajat juhlivat voittoa juoksemalla Ruotsin Eurosportin lähetykseen halaamaan studion asiantuntijoita. Myös Huuhkajien entinen päävalmentaja Hans Backe sai useita halauksia pelaajilta ja joutui heidän piirittämäksi. Backe työskentelee Eurosportin jalkapalloasiantuntijana ja oli studiovieraana, kun pelaajat ryntäsivät heidän päälle.

Tunnelma vaikutti olevan suorastaan huima, kun Mikael Lustig laittoi vielä tanssiksi tv-kameroiden edessä. Sen verran hurjaa juhlinta lopulta oli, että studiopöytä ja kalusteet kaatuivat ja ainakin osittain hajosivat.

Lopulta kalusteet saatiin kuitenkin korjattua ja lähetys jatkui normaalisti, kun pelaajat lähtivät pukukoppia kohti.

Katso video juhlinnasta alta, jos et näe, voit katsoa sen täältä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Aina niin hillityt ruotsalaisetkin villiintyivät, kun paikka jalkapallon MM-kisoihin ratkesi! #jalkapallo #sverige #eurosport #mmkarsinnat