Kova kiinnitys – MM-kisoista karsiutuneen Chilen päävalmentaja pääsee sittenkin kisoihin

© Kuva: Getty Images

Kaksi edellistä Copa Américaa voittaneen ja viime kesän Confederations Cupin loppuotteluun edenneen Chilen karsiutuminen lopputurnauksesta oli ehdottomasti yksi MM-karsintojen suurimmista paukuista. Vaikka joukkueen rosterista löytyy nimimiehiä Alexis Sánchezista ja Arturo Vidalista lähtien, oli Chilen kohtalona jäädä Etelä-Amerikan karsinnoissa sijalle kuusi.

Pettymyksen jälkeen Chilen päävalmentaja Juan Antonio Pizzi joutui ymmärrettävästi jättämään paikkansa. Tiistaina kuitenkin selvisi, että 49-vuotias argentiinalainen nähdään sittenkin kentän laidalla MM-turnauksessa, sillä Saudi-Arabia palkkasi Pizzin uudeksi valmentajakseen. 

Pizzi korvaa Saudi-Arabian peräsimessä toisen argentiinalaisen, Edgardo Bauzan. Bauza sai kenkää marraskuussa valmennettuaan Saudi-Arabian maajoukkuetta vain kahden kuukauden ajan.

Pizzi aloitti Chilen valmentajana tammikuussa 2016, joten hän sai juhlia Copa Américan voittoa valmentajana kertaalleen. MM-kisoissa Pizzi nähtiin aikanaan myös pelaajana. Vuoden 1998 MM-kisoissa hän edusti Espanjaa.

MM-kisoihin selvinneistä maista uutta valmentajaa etsii vielä ainakin Australia, ja luultavasti myös Kroatia ja Serbia, joiden väliaikaisluotsien pestejä ei ole vielä vakinaistettu. Kisojen alkulohkot arvotaan ensi perjantaina.