Valioliigaseura Evertonin organisaatiossa pitkään ollut Miko Virtanen vaihtoi kesällä Englannin kentät Skotlantiin, kun hän siirtyi Aberdeenin organisaatioon vuoden sopimuksella.

Tällä hetkellä 18-vuotias nuorukainen pelaa seuran alle 20-vuotiaiden joukkueessa, mutta tavoitteet ovat korkeammalla. Hän toivoo olevansa Mixu Paatelaisen ja Markus Heikkisen lisäksi kolmas suomalaispelaaja Aberdeenin edustusjoukkueessa.

– Tiesin seurasta hieman heidän takiaan. Mixu on iso nimi suomalaisessa jalkapallossa toimittuaan maajoukkueen valmentajana ja skotlantilaisjoukkueiden valmentajana, Virtanen kertoi Evening Expressille.

– Kyllä, se on tarkoituksena [päästä edustusjoukkueeseen]. Toivottavasti pääsen sille tasolle, missä he ovat ja jopa ohittamaan heidät. On hyvä katsoa tulevaan ja nähdä, pystynkö olemaan seuraava suomalainen Aberdeenin joukkueessa.

Uuden seurajoukkueensa lisäsi Virtasen mielessä on myös alle 19-vuotiaiden maajoukkue, joka isännöi ikäluokan EM-kisoja ensi vuonna.

– Tulee olemaan hyvä testi, päästä pelaamaan Euroopan parhaita pelaajia vastaan. Minun tulee vain työskennellä kovaa ja ansaita paikka joukkueesta.

– Meillä on hyviä pelaajia joukkueista ympäri maailmaa.

Kisat pelataan heinäkuussa 2018.