© Kuva: Juha Tamminen

MTV Sport: Cristiano Ronaldon kanssa Man Unitedissa ollut suomalaislupaus: ”Hän laittoi jokaikisen solun peliin”

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Jami Puustinen lähti Manchester Unitedin akatemiaan vasta 16-vuotiaana. FC Espoon kasvatti koki kovan koulun Manchesterissa ja näki läheltä maailman parhaaksi valitun Cristiano Ronaldon halun kehittyä.

Puusinen kertoi MTV Sportille, että Ronaldosta paistoi kauas halua oppia ja kehittyä, mutta hän osasi myös nauttia jalkapallosta.

– Ei siinä työmäärässä ole mitään järkeä, mitä hän (Ronaldo) teki. Hän laittoi jokaikisen solunsa peliin, että hänestä tulee maailman paras. Kyllä se toimi esimerkkinä nuorille pelaajille, että täytyy tehdä hirveä määrä töitä ja paljon nimenomaan omalla ajalla, Puustinen kertoi MTV:n Tulosruudussa.

Puustisen mukaan Real Madridissa nykyisin pelaava Ronaldo osasi silti olla leikkisä, vaikka suhtautui jalkapalloon äärimmäisellä vakavuudella.

– Se, mikä itselläni ehkä unohtui, kun hommat alkoivat rullaamaan ja tuli koti-ikävää sun muuta, että olisi pitänyt tietyllä tapaa muistaa, miksi pelaa. Se näkyi Ronaldosta, että hän oli aina todella leikkisä ja innoissaan, mikä näkyi hänen persoonastaan treenien ulkopuolella, Puustinen sanoi.

Puustisen ura ei Unitedissa auennut, eikä hän koskaan päässyt edustusjoukkueessa esiintymään. Puustinen palasi kahden ja puolen vuoden jälkeen takaisin Suomeen ja FC Honkaan, jossa hän oli joukkueen paras maalintekijä vuosina 2007 sekä 2010.

Unitedissa suomalaishyökkääjä oppi ja näki läheltä jalkapallon kovuuden.

– Olihan se 16-vuotiaalle kova ympäristö. Opin pikkuhiljaa kovuutta ja röyhkeyttä, mutta aikaa meni totutellessa. Kyllä siellä harjoituksissa sattui kaikenlaista: oli turpaanlyöntiä ja sylkemistäkin. Se pitää silti todeta, että koiruudet jäivät harjoituskentälle ja tunteet kuohuivat vain harjoituskentällä, Puustinen kertoi.

Nykyään vasta 30-vuotiaan Puustisen ura päättyi FC Hakassa vuonna 2012.

– Lopettaminen vuonna 2012 oli silti kova päätös, vaikka olin kypsytellyt asiaa jo jonkin mielessäni.

Katso MTV:n insertti Puustisesta täältä.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon