Pelaajalle annettiin kahdeksan ottelun pelikielto yksisilmäisen kollegan pilkkaamisesta

© Kuva:

Skotlannin ykkösdivisioonassa pelaavan Falkirkin hyökkääjälle Kevin O’Haralle on annettu kahdeksan ottelun pelikielto, koska hän pilkkasi Dunfermlinen keskikenttäpelaaja Dean Shielsiä siitä, että Shielsillä on vain yksi silmä.

Tapaus sattui Challenge Cupin ottelussa 7. lokakuuta.

O’Haraa syytettiin törkeästä epäurheilijamaisesta käytöksestä Skotlannin jalkapalloliiton toimesta.

Pohjois-Irlannin maajoukkuetta 24 kertaa edustanut Shiels, 32, joutui vuonna 2006 luopumaan leikkauksessa oikeasta silmästään, jonka hän oli loukannut jo lapsena onnettomuudessa.

Shiels kertoi ennen leikkausta BBC:lle, että hän ei kyennyt näkemään silmällään mitään onnettomuuden jälkeen, vaikka hän kävi leikkauksissa useita kertoja. Lopulta silmän kunto oli heikentynyt mittavasti, mikä aiheutti Shielsille pahoja päänsärkyjä.