Ruotsilla on melkoinen vuori kiivettävänä, mikäli se mielii ensi kesän MM-kisoihin. Ruotsi kohtaa Italian MM-karsintojen kaksiosaisessa pudotuspelivaiheessa. Ensimmäinen kohtaaminen pelataan Ruotsissa ensi perjantaina ja toinen Italiassa maanantaina.

Italian leirissä ottelua odotetaan ristiriitaisissa merkeissä. Kapteeni ja ykkösmaalivahti Gianluigi Buffon tietää Ruotsin vahvuudet ja odottaa ottelusta vaikeaa koitosta Italialle.

– Ruotsin tapa pelata pelottaa minua. Jos heitä vastaan pelaa kohtalaisesti, häviää. Täytyy pelata todella hyvä ottelu myös henkilökohtaisesti, että voi voittaa, Buffon sanoi Aftonbladetille.

AS Roman laitapuolustaja Alessandro Florenzi oli luottavaisempi perjantain ottelun alla antaessaan haastattelun italialaiselle Gazetta dello Sportille.

– Meillä on vahvin puolustus maailmassa, emmekä pelkää. Kaikki unelmoivat pelaamisesta MM-turnauksessa. Voin vaikka kuolla kentälle selvitäksemme kisoihin.

Florenzin mukaan Ruotsilta puuttuu joukkueesta pahin syömähammas, joka on tietysti Zlatan Ibrahimović. Manchester Unitedin tähtihyökkääjä on loukkaantuneena, mutta hän myös lopetti uransa maajoukkueessa vuoteen 2016.

– Ruotsi on vähemmän pelottava ilman häntä (Ibrahimovićia), koska ”Ibra” on yksi maailman parhaista pelaajista, Florenzi sanoi.