Rakas länsinaapurimme Ruotsi on tekemässä melkoista temppua ja yrittää tosissaan pudottaa nelinkertaisen maailmanmestarin Italian ensi kesän MM-turnauksesta. Viimeksi Italia on jäänyt ulos kisoista 60 vuotta sitten vuonna 1958. Nuo kisat pelattiin sattumoisin juuri Ruotsissa.

Ruotsi hallitsi Tukholman Friends Arenalla jo avauspuoliaikaa, mutta maaleja ei ensimmäisellä 45-minuuttisella nähty. Eikä toisaalta torjuntojakaan.

61. minuutilla kuitenkin verkko heilahti. Vain muutamaa minuuttia aiemmin kentälle otettu Jakob Johansson laukoi onnekkaan pompun kautta pallon Gianluigi Buffonin selän taakse Ruotsin pitkän rajaheiton jälkeen.

Kymmenen minuuttia Ruotsin maalin jälkeen Italia oli hyvin lähellä tasoitusta, mutta Matteo Darmianin painava laukaus kumahti maalin pystypuuhun.

Lisäosumia ei nähty, joten Ruotsi johtaa otteluparia maalein 1-0. Italialla on siis kotiottelussaan hyvin totinen paikka.

Italialle ikävä uutinen on myös pelintekijä Marco Verrattin joutuminen pelikieltoon jatkokarsinnan toiseen osaotteluun. Tuo ottelu pelataan maanantaina San Sirolla Italiassa.