Ranskan pääsarjaseura Lille kohteli tylysti maineikasta päävalmentajaansa Marcelo ”El Loco” Bielsaa. Lille ilmoitti eilen Twitter-tilillään hyllyttäneensä Bielsan ”sisäisen tutkinnan ajaksi”.

LOSC Lille ES

@LOSC_ES
LOSC decidió hoy suspender momentáneamente a Marcelo Bielsa de su cargo de entrenador como parte de un procedimiento iniciado por el club.

Fabián Taboada

@FabiTaboadaok
La información indica que Bielsa viaja a Chile a ver al Profe Bonini que está internado en grave estado. Por eso la suspensión del Lille.

Myöhemmin ESPN:n toimittaja Fabián Taboada kertoi Twitterissä hyllytyksen syyksi sen, että Bielsa oli matkustanut kotimaahansa Chileen hyvästelläkseen pitkäaikaisen työtoverinsa ja hyvän ystävänsä Luis Boninin, jonka vatsasyöpä oli terminaalivaiheessa. 67-vuotias Bonini menehtyi torstaina, joten Bielsa ehti paikalle viime hetkellä.

Bonini toimi Bielsan valmennusryhmässä kuntovalmentajana, kun herrat työskentelivät Athletic Bilbaossa vuosina 2011-2013. Athletic oli kaksikon pitkän yhteistyön viimeinen etappi, mutta kaikkiaan miehet ehtivät työskennellä yhdessä peräti 20 vuoden ajan.

Alun perin koripallovalmentajana aloittanut Bonini avusti ”Loco” Bielsaa myös niin Argentiinan kuin Chilenkin maajoukkueissa ennen Bilbaoon siirtymistään.

Lillen valmentajaksi Bielsa palkattiin viime kesänä kaksivuotisella sopimuksella. Lillen kausi on kuitenkin sujunut pahasti alakanttiin, sillä joukkue majailee Ligue 1:ssä toiseksi viimeisenä putoajan paikalla.

Bielsa on saavuttanut valmentajaurallaan muun muassa kolme argentiinanmestaruutta sekä olympiakultaa ja Copa Américan hopeaa Argentiinan maajoukkueen peräsimessä. Athletic Bilbaon hän johdatti Eurooppa-liigan sekä Espanjan cupin loppuotteluun.

Boninin vatsasyöpä havaittiin viime kesäkuussa, joten miehen taistelu syöpää vastaan jäi verrattain lyhyeksi. Athletic Bilbaon pelaajat kantavat tänä iltana surunauhoja käsivarsissaan Eurooppa-liigan ottelussa Hertha Berliniä vastaan Boninin muistoa kunnioittaen.

Jutun lähteet: AS ja El Mundo