SJK tiedotti keskiviikkona kotisivuillaan merkittävistä muutoksista SJK Akatemian toimintaan. Seuraan on palkattu muun muassa kosolti uutta valmentajaosaamista. Lisäksi vireillä on uusi jalkapallolukio.

SJK Akatemian edustusjoukkue pelaa kaudella 2018 Kakkosen C-lohkossa, ja uutuutena Akatemian alaisuuteen perustetaan U17-ikäryhmä. Niin U17- kuin U20-ikäluokkakin pelaavat talvella SM-karsintaa.

Syksyllä 2018 SJK Akatemia avaa jalkapallolukion, joka tekee yhteistyötä Kuortaneen urheilulukion kanssa. Kuortaneen urheiluopiston alueelle suunnitellaan myös jalkapallohallia. Sitä koskeva aiesopimus on määrä allekirjoittaa joulukuussa.

SJK Akatemian valmennuksessa jatkaa viime kauden tapaan seuran oma pelaajasuuruus Toni Lehtinen, mutta ryhmää täydennetään Jani Uotisella, Rauno Ojasella ja Jari Kujalalla. Uotisesta tulee U23-joukkueen päävalmentaja ja Ojanen ottaa hoitoonsa U20-joukkueen. Fyysinen valmennus on Stefan Strömborgin vastuulla.

 

Jalkapallohallin, jalkapallolukion ja oman harjoituskeskuksen myötä nuorille pelaajille pyritään tarjoamaan ”kansainvälisen mallin mukaiset” olosuhteet kehittyä. Lisäksi SJK Akatemialla on käytössään oma kokki ja omia asuntoja. Kaiken kaikkiaan seuran palveluksessa on nyt kahdeksan päätoimista jalkapallovalmentajaa.

Uusista valmentajista Jani Uotinen on työskennellyt muun muassa FC Jazzin päävalmentajana ja viimeksi TPS:n talenttivalmentajana. Rauno Ojasella on puolestaan takanaan pitkä, vajaat kuusi kautta kestänyt rupeama AC Oulun päävalmentajana.

Lisää SJK Akatemian uudistuksista voi lukea täältä.