Jukka Raitalan edustaman Clumbus Crew’n tarina oli lähellä täydellistä MLS:n pudotuspeleissä, mutta Toronto FC pilasi juhlat pudottamalla Columbuksen MLS:n välierissä.

Toronto eteni kaksiosaisesta välierästä finaaliin niukasti yhteismaalein 1-0. Avausottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta Jozy Altidoren osuma toisessa osaottelussa tunnin kohdalla pudotti Columbuksen. Raitala istui ratkaisevan ottelun vaihtopenkillä. Avausosassa Raitala pelasi täydet minuutit vasempana laitapuolustajana.

Pettymys oli suuri. Columbus raivasi tiensä Itäisen konferenssin viidenneltä sijalta aina välieriin asti. Ensin Crew pudotti Atlanta Unitedin, jonka jälkeen Crew vastasi pudotuspelien suurimmasta pommista pudottamalla Alexander Ringin edustaman New York City FCn upeasti yhteismaalein 4-3.

Finaali jäi lopulta todella pienestä kiinni. Toronto sai nimittäin kaksiosaisessa välierässä vain yhden laukauksen kohti maalia ja se meni myös sisään. Toronton vaarallinen hyökkäystrio (Sebastian Giovinco, Altidore, Víctor Vázquez) pidettiin hyvin aisoissa, mutta se ei riittänyt finaaliin.

– Mielestäni teimme loistavaa työtä tuon kolmikon kanssa, varsinkin Giovincon kanssa. Mielestäni teimme erinomaista työtä hänen kanssaan, hiljensimme hänet totaalisesti. Pieni lipsahdus ja he käyttivät sen hyödyksi, siitä heille kaikki kunnia. Siitä tässä pelissä lopulta on kyse, pienistä asioista, Columbuksen päävalmentaja Gregg Berhalter sanoi ottelun jälkeen.

Toronto saa finaalissa vastaansa näillä näkymin Seattle Soundersin, joka voitti toisen välierän ensimmäisessä osassa vieraskentällä Houston Dynamon maalein 2-0. Seattle ja Toronto kohtasivat MLS:n finaalissa myös viime kaudella. Silloin Seattle oli parempi rankkarien jälkeen.