Brasilian maajoukkueen entinen ykkösmaalivahti Júlio César on purkanut sopimuksensa portugalilaisen Benfican kanssa yhteisymmärryksessä.

Benfica lisäsi eilen Twitter-tililleen videon, jossa César, 38, jätti hyvästit joukkuekavereilleen ja ilmoitti ”matkansa päättyvän tähän”. Brassivahti ei ole virallisesti ilmoittanut päättävänsä uraansa, mutta portugalilaislehti Recordin mukaan hän on ripustamassa hanskansa naulaan.

César siirtyi Benficaan vuonna 2014 englantilaisesta Queens Park Rangersista ja pelasi parin kauden ajan joukkueen ykkösvahtina. Tällä kaudella hän joutui tyytymään kolmosvahdin rooliin, kun nokkimisjärjestyksessä menivät ohi sekä Bruno Varela että 18-vuotias Mile Svilar.

Brassivahdin sopimus Benfican kanssa olisi päättynyt kuluvan kauden jälkeen.

César muistetaan erityisesti vuosista 2005-2012, jolloin hän torjui palloja Internazionale Milanon maalilla. Hän voitti milanolaisjoukkueen kanssa muun muassa viisi Serie A:n mestaruutta ja oli isossa roolissa, kun Inter voitti triplamestaruuden (Serie A, Coppa Italia, Mestarien liiga) kaudella 2009-10.

Kotimaansa Flamengossa ammattilaisuransa aloittanut César teki debyyttinsä Brasilian maajoukkueessa vuonna 2004 ja esiintyi Canarinhon paidassa yhteensä 84 kertaa. Hän voitti maajoukkueen kanssa kertaalleen Copa American ja kaksi MM-esiturnausta eli Confederations Cupia. César oli Brasilian ykkösvahti vuosien 2010 ja 2014 MM-kisoissa.

Päivitetty 30.11.2017 kello 1:32: Césarin maajoukkuedebyytin vuosi korjattu.