Ensi vuodeksi Veikkausliigaan noussut Honka on tehnyt ensimmäisen hankintansa ensi kaudelle, kun Jonas Levänen palaa espoolaisseuraan.

Vasempana laitapuolustajana pelaava Levänen, 23, on viettänyt viimeiset kaksi kautta Vaasan Palloseurassa, mutta hän on Hongan oma kasvatti.

Vaasassa vietettynä aikana veikkausliigaotteluita kertyi 48, ja maalejakin kolme kappaletta. Levänen on innoissaan paluusta keltamustaan paitaan:

– Huikeat fiilikset paluusta takaisin kasvattajaseuraan. Oli muitakin vaihtoehtoja, mutta pakettina Honka tuntui selkeästi parhaalta. Honka on todella kunnianhimoinen seura ja tehnyt kokoajan määrätietoista työtä palauttaakseen Espoon taas Veikkausliiga-kartalle. Minulle on suuri kunnia saada pelata Veikkausliigaa kasvattajaseurassani, kommentoi Levänen seuran tiedotteessa.

– Valmennus, pelaajat ja taustat ovat minulle jo ennestään tuttuja, ja mikä tärkeintä, Hongassa työ on todella laadukasta ja ammattimaista. Yhdessä nostetaan Honka taas Suomen suurien joukkoon! En malta odottaa että saadaan aloitettua duunin teko jengin kanssa!

Päävalmentaja Vesa Vasara on myös mielissään Leväsen paluusta.

– Jonas sopii juuri sille paikalle ja rooliin johon tarvitsimme vahvistusta. Erittäin tervetullut joukkueeseen ja toivottavasti ottaa ensi kaudella suuren roolin.

Leväsen lisäksi Hongalla on kasassa 21 sopimusta, joista osa on nuorten pelaajien kanssa solmittuja akatemiasopimuksia. Liiganousun saavuttaneen joukkueen runko pysyy hyvin kasassa, sillä Ykkösessä viime kaudella pelanneista joukkueessa jatkaa neljätoista pelaajaa.

Joukkueen viime kauden parhaat maalintekijät, kymmenesti osunut Joni Korhonen, yhdeksän maalia tehnyt Masar Ömer, sekä kahdeksan maalia laukonut Kasperi Liikonen pukevat myös ensi kaudella Hongan paidan päälleen. Myös Ykkösen kauden parhaaksi keskikenttäpelaajaksi valitun Lucas Kaufmannin otteita nähdään Espoossa myös ensi kaudella.