Everton teki keskiviikkoiltana selkeän tasonnoston, kun se kaatoi West Hamin kotonaan maalein 4-0. Evertoniin täksi kaudeksi palannut Wayne Rooney oli huikeassa lennossa iskien hattutempun.

Ensimmäisellä jaksolla Rooney teki kaksi osumaa. Ensimmäisessä maalissa hyökkääjä epäonnistui rankkarissa, mutta laukoi paluupallon sisään. Toisessa osumassa Rooney pääsi viimeistelemään boksin sisällä Jonjoe Kennyn hyvästä syötöstä.

Toisella puoliajalla Rooney kruunasi iltansa hattutempulla 66. minuutilla. Osuma olikin sitten taattua Rooneya, kun hän tykitti pallon vastapalloon lähes puolesta kentästä maaliin. Katso video maalista täältä (Viasat).

Hattutemppu oli Rooneylle ensimmäinen viiteen vuoteen. Rooneyn mukaan osuma oli ainutlaatuinen hänen urallaan.

– Se oli ehkä urani paras maali. Osuin palloon paremmin kuin koskaan aiemmin, Rooney kertoi BT Sportille.

Rooney pelasi West Hamia vastaan keskikentän vasemalla laidalla. Väliaikainen manageri David Unsworth oli innoissaan Rooneyn peliesityksestä.

– Hieno hattutemppu ja hieno peli Rooneylta. Wayne on pelannut aiemminkin keskikentällä. Rooneyn mielestä se rooli sopii paremmin hänelle jatkossa. Etenkin kun hän pelaa tuolla tavalla, Unsworth sanoi.

4-0-loppulukemat viimeisteli Ashley Williams puskemalla Gylfi Sigurðssonin antamasta kulmapotkusta pallon sisään.

Voitto oli Evertonilla vasta kauden neljäs. Voiton myötä Everton kasvatti eroa putoajan paikalla majailevaan West Hamiin viiteen pisteeseen.