Aamulehti uutisoi, että Suomen entinen maajoukkuehyökkääjä Matti Paatelainen määrättiin perjantaina kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdottomaan vankeustuomioon. Päätös tuli Turun hovioikeudelta.

Paatelainen määrättiin heti vangittavaksi. Syynä ovat talousrikokset vuodelta 2007.

Paatelaiselle tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa kolmen vuoden ja kolmen kuukauden vankeustuomio viime vuonna. Paatelainen valitti tuomiosta hovioikeuteen, jossa tuomio lyheni hieman, mutta valitus silti hylättiin.

Rikokset liittyivät Puolaan perustettuun paperinarkituslaitokseen. Paatelainen pyysi oikeuden mukaan koneista huomattavaa ylihintaa. Ylimääräiset rahat menivät yhtiölle, joka oli virallisesti Paatelaisen poikien omistuksessa. Oikeuden mukaan liiketoimista vastasi kuitenkin Matti Paatelainen.

Paatelainen oli 1970-luvulla yksi Suomen parhaista maalintekijöistä. Paatelainen juhli Suomenmestaruutta ja Suomen Cupin voittoa Valkeakosken Hakassa vuonna 1977. Hän voitti pääsarjan maalikuninkuuden neljästi. Paatelaisen pojat (Mixu, Mikko ja Markus) ovat myös tunnettuja suomalaisia ex-jalkapalloilijoita.

Lue Aamulehden juttu aiheesta ja tarkempi selvitys Paatelaisen rikoksista tästä linkistä.