Emmanuel Eboué on joutunut kokemaan kovia viime vuosina. Arsenalia vuosina 2005-2011 edustanut Eboué menetti avioerossa omaisuutensa.

Norsunluurannikon maajoukkuetta urallaan edustanut Eboué kertoi Mirrorin haastattelussa tylystä kohtalostaan. Myös itsetuhoiset ajatukset ovat käyneet mielessä.

– Haluan että jumala auttaa minua. Vain hän voi pelastaa minut omilta ajatuksiltani, mies kertoi.

Miljoonia puntia urallaan tienannut tähtipelaaja joutuu nykyisin välttelemään ulosottomiestä. Lisäksi hän asustelee ajoittain kavereidensa nurkissa ja pesee vaatteensa käsin, koska hänellä ei ole pyykinpesukonetta.

Eboué hävisi avioero-oikeudenkäynnin ja menetti kaikki varansa ex-vaimolleen Aurelielle. Hän on joutunut pakoilemaan poliisia, koska hänen kotinsa on määrätty luovutettavaksi. Kesäkuusta asti entinen tähtipelaaja on ollut myös erossa kolmesta lapsestaan.

– Minulla ei ole varaa enää jatkaa oikeudenkäyntiä tai palkata asianajajaa. Olen kotonani, mutta olen peloissani, koska en tiedä milloin poliisi tulee. Joskus suljen valot, koska en halua, että ihmiset tietävät olevani sisällä, Eboué kertoi.

Siirryttyään Sunderlandiin vuonna 2016, miehelle lätkäistiin maaliskuussa vuoden pelikielto maksamattomista agenttipalkkioista. Vähäisellä koulutuksella Eboué ei ole osannut hoitaa taloudellisia asioitaan ja naimisissa ollessaan vaimo hoiti pankkiasiat. Ennen Sunderlandiin siirtymistä, Eboué pelasi Galatasarayssa kolme kautta.

Eboué halusi tulla asioiden kanssa julki, koska haluaa, etteivät muut nuoret afrikkalaiset jalkapalloilijat toistaisi hänen virheitään.

– Katson ajassa taaksepäin ja sanon: ”Emmanuel, olet ollut niin naivi… Miksi et ajatellut asioita aiemmin?” Se on vaikeaa.

– Todella, todella vaikeaa. Rahat, jotka tienasin, lähetin ne vaimolleni ja lapsilleni. Turkissa tienasin kahdeksan miljoonaa euroa. Lähetin seitsemän miljoonaa takaisin kotiin. Mitä tahansa hän (vaimo) pyysi minun allekirjoittavan, minä allekirjoitin.

– Hän on minun vaimoni. Ongelmat Fifan kanssa syntyivät, koska ihmiset neuvoivat minua. Ihmisten, joiden piti välittää. Mutta heidän takia Fifa antoi minulle pelikieltoa, Eboué kertoi.

Eboué toivoo, että saisi töitä ja pääsisi työskentelemään jalkapallon parissa. 34-vuotias keskikenttäpelaaja toivoo myös, että pääsisi pelaamaan vielä jonain päivänä.

– Hyväksyisin minkä tahansa avun keneltä tahansa, mutta jos minun entinen seurani haluaa auttaa, olisin todella, todella iloinen. Ehkä voisin auttaa nuoria pelaajia?