Erikoinen saaga jatkuu: AC Milanin tähtivahti kyynelissä pelin alla – ”Häntä kohdellaan kuin hirviötä”

© Kuva: Getty Images

18-vuotiasta Gianluigi Donnarummaa pidetään yleisesti yhtenä maailman lupaavimmista maalivahdeista, ja kaimansa Buffonin manttelinperijänä Italian maajoukkueessa. Donnarummaa on viety huhuissa myös muun muassa Real Madridiin, mutta huhut hiljenivät hetkeksi heinäkuussa, kun Donnarumma solmi AC Milanin kanssa vuoteen 2021 ulottuvan jatkosopimuksen.

Jatkosopimukseen liitettiin mediatietojen mukaan massiivinen ulosostopykälä (kesällä huhuttiin 75-80 miljoonasta eurosta, nyt summa on tarkentunut 70 miljoonaan). Lisäksi sopimukseen rustattiin todella erikoinen yksityiskohta Donnarumman isoveljen hankkimisesta AC Milanin kolmosvahdiksi miljoonan euron vuosipalkalla.

Nyt Donnarumman saaga on saanut vielä kummallisemman käänteen. Donnarumma vaatii agenttinsa Mino Raiolan välityksellä, että jatkosopimus täytyy mitätöidä. Kesäinen saippuaooppera – jatkaa, ei jatka, rakastaa, ei rakasta – jatkuu siis edelleen.

Donnarumman ja Raiolan sähköpostitse seurajohdolla lähettämän vaatimuksen perusteena on se, ettei AC Milan ole välittänyt Serie A:lle tietoa sovitusta 70 miljoonan euron ulosostoklausuulista. Lisäksi vaatimuksessa todetaan, että Donnarumma allekirjoitti sopimuksen ”psykologisen ja moraalisen paineen alla”.

AC Milanin fanit eivät ole ottaneet kuusi miljoonaa euroa vuodessa ansaitsevan teinimaalivahdin vaatimusta alkuunkaan hyvin vastaan. Keskiviikkoisessa cup-ottelussa Hellas Veronaa vastaan Donnarumma sai kuulla jo lämmittelyssä omien fanien vihellyskonserttia. Lisäksi stadionilla nähtiin lakana, jossa luki: ”Se, että tienaa kuusi miljoonaa euroa vuodessa ja maksaa palkan loisveljelle, on siis psykologista painetta? Ala vetää, kärsivällisyytemme on lopussa!”

Internetissä on levinnyt video, jossa Donnarumma taistelee kyyneliä vastaan pukukopissa juuri ennen Hellas Verona -ottelua. Lohdutusta hän sai joukkueen kapteenilta Leonardo Bonuccilta, ja myös joukkueen tuore valmentaja Gennaro Gattuso riensi pelin jälkeen nuoren suojattinsa tueksi:

– Donnarumma on vasta 18-vuotias poika. Voin vain ihailla häntä. Hän saa täyden tukeni. Minusta tuntuu kamalalta hänen puolestaan. Häntä kohdellaan kuin hirviötä. Onneksi stadionilla oli vain 9 000 katsojaa. Kuvitelkaa, jos häntä olisi sättinyt 50 000 ihmistä, Gattuso sanoi Kickerin mukaan.

Donnarumman ja AC Milanin kausi on sujunut vaisusti. Veräjänvartija on päästänyt 16 ottelussa 21 maalia, ja AC Milan on jäänyt jo 14 pisteen päähän Mestarien liiga -paikasta.

Kicker arvioikin, että mikäli AC Milan todella päätyy jatkosopimuksen purkamaan, on tarinan suuri voittaja agentti Mino Raiola. Jos näin käy, on Donnarumma vapaa solmimaan uuden sopimuksen muualle siirtokorvauksetta. Tällöin pelaajan edustajakin kuittaisi hyvin todennäköisesti varsin muhkeat bonukset seurojen välisestä huutokilpailusta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.