Ruotsalaislehti Expressen kertoo, että keskikenttäpelaaja Kim Källström lopettaa pelaajauransa. Källströmin seura Djurgården järjestää tänään Suomen aikaa klo 15 lehdistötilaisuuden, jossa asiasta ilmoitetaan virallisesti.

Källström palasi kaudeksi 2017 takaisin kotimaan kentille 14 vuoden poissaolon jälkeen. Hän solmi Djurgårdenin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, mutta nyt sopimus puretaan vuoden etuajassa.

Kun Djurgården ilmoitti Källströmin hankinnasta helmikuussa, miehen saama suosio oli niin valtaisa, että seuran kotisivutkin kaatuivat. Hän johdatti viimeisellä kaudellaan Djurgårdenin Allsvenskanin kolmanneksi ja mukaan eurokentille.

Pitkällä ulkomaankierroksellaan nyt 35-vuotias Källström edusti Rennesiä, Lyonia, Moskovan Spartakia, lyhyen pestin ajan Arsenalia sekä sveitsiläistä Grasshoppersia.

 

Maajoukkueessa Källström debytoi Suomea vastaan vuonna 2001. Hän on pelaamillaan 127 A-maaottelussa Ruotsin neljänneksi kokenein maajoukkuepelaaja. Vaparispesialisti teki maajoukkueessa kaikkiaan 16 maalia.

Maajoukkueuransa Källström lopetti jo vuoden 2016 EM-kisojen jälkeen. Källström pelasi yhteensä neljät EM-kisat sekä yhdet MM-kisat vuonna 2006.