Huuhkajien pelaajalle vain 49 minuuttia syyskaudella: ”Introvertti pelaaja tarvitsee sopeutumisaikaa”

© Kuva: Juha Tamminen
Jatkuuko Freiburgin alamäki perjantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Huuhkajien Eero Markkanen siirtyi kesällä täksi kaudeksi lainalle Saksan kakkosbundesliigan Dynamo Dresdeniin. 197-senttinen hyökkääjäkolossi on kuitenkin viettänyt lähes koko kauden vaihtopenkillä.

Peliminuutteja on tullut Dresdenin paidassa yhteensä vain 49, kolmeen sarjaotteluun ja yhteen cupin peliin jaettuna. Vaikka AIK:n kanssa on sovittu koko kauden pituisesta lainasta, on Saksassa herännyt jo arveluja siitä, vaihtaako Markkanen jälleen maisemaa jo tammikuussa. Tämän ajatuksen Dynamo Dresdenin urheilujohtaja Ralf Minge kuitenkin kiistää.

– Ei Markkanen lähde. Meillä ei ole mitään aikomusta luopua yhdestäkään pelaajasta. Paitsi siinä tapauksessa, jos pelaaja on tyytymätön ja vaatii itse siirtoa, Minge vastasi Bildin tiedustelulle.

Markkanen on Dynamon kärkimiesten nokkimisjärjestyksessä tällä hetkellä kolmas viisi maalia tehneen Lucas Röserin ja neljän maalin Peniel Mlapan jälkeen. Kevätkaudella kilpailuun liittynee myös polvileikkauksesta toipuva Pascal Testroet.

Kilpailu on siis kovaa, eikä näyttöpaikkoja ole liiaksi herunut. Dynamon lainasopimukseen sisältyy myös osto-optio, mutta juuri nyt ei näytä kovin todennäköiseltä, että seura sitä käyttäisi. Olkoonkin, että Minge kieltää, että Markkasen kohdalla voitaisiin puhua ”flopista”.

– Hän on introvertti pelaaja, joka tarvitsee pidemmän sopeutumisajan, Minge luonnehti suomalaista.

Jatkuuko Freiburgin alamäki perjantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!