Ensi vuodeksi Veikkausliigaan palannut FC Honka sai muiden 11 seuran tavoin liigalisenssin tulevalle kaudelle.

Esportin omistuksessa oleva espoolaisjoukkue päihitti kaksiosaisessa liigakarsinnassa Helsingin IFK:n vierasmaalisäännön turvin, minkä jälkeen edessä oli perusteellinen selvitys Hongan taloudellisesta vakaudesta ja puitteista.

– Meidät syynättiin tarkkaan sen jälkeen, kun urheilusuoritus antoi mahdollisuudet hakea liigalisenssiä. Selvittelyn kohteena oli, onko meillä kyky kantaa vastuut, jotka liittyvät tulevaan kauteen. Siinä oltiin kiinnostuneita talouspuolesta. Sen pitää olla niin hyvässä kunnossa, ettei kausi jää kesken, Esportin omistaja Färid Ainetdin kertoi Länsiväylälle.

– Erilaisten dokumenttien toimittamisen lisäksi olimme puolitoista tuntia tentattavina kuten myös TPS, joka haki uutena lisenssiä.

Palloliiton UEFA- ja Liigalisenssikomitean puheenjohtaja Juha Laitinen sanoo, ettei FC Hongalle ole myönnetty mitään erivapauksia lisenssivaatimuksista.

– Stadion, jos sitä nyt voi stadioniksi kutsua, täyttää kriteerit, kun sinne tulee lisää katsomotilaa. Palvelut ovat riittävällä tasolla. Pelikentän luonnonnurmi on puolestaan loistava.

Hän nimittää Tapiolan stadionia väliaikaisratkaisuksi.

– Ei voida velvoittaa, että sinne rakennettaisiin yleisölle sosiaalitiloja. Valitettavasti siellä jatketaan bajamajojen kanssa.

FC Hongan varakenttä on Telia 5G -areena Helsingissä.