Rovaniemen Palloseuran Vilma Koivisto, 15, jatkaa uraansa ensi kesänä Ruotsissa, kertoo Lapin Kansa.

Koivisto käy peruskoulun loppuun Rovaniemellä ja muuttaa heti kesäkuun alussa Piitimeen.

– Ykkösvaihtona oli pitkään Uumaja, mutta lopulta päädyimme valitsemaan Piitimen. Ainoa auki oleva asia on vielä Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) sääntö, minkä mukaan alaikäinen pelaaja ei voi asua yksin paikkakunnalla. Pyrimme ratkaisemaan sen asian kesään mennessä, isä Jarno Koivisto kertoo Lapin Kansan haastattelussa.

Nuorukaisen tuleva seura on Piteå IF DFF. Hän aloittaa alle 19-vuotiaiden joukkueessa, joka pelaa Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla. Tavoitteena on päästä myös Damallsvenskanissa pelaavaan naisten edustusjoukkueeseen.

Koivisto oli vahvalla panoksellaan nostamassa Rovaniemen Palloseuran B-tyttöjen Ykkösestä SM-karsintasarjaan. Tänä vuonna hän sai kutsun alle 16-vuotiaiden tyttöjen eli vuotta vanhempien maajoukkueeseen ja samalla heinäkuun alun avoimeen PM-turnaukseen.

Suomi voitti sijoitusottelussa rangaistuspotkuilla Hollannin yltäen turnauksessa viidenneksi. Koivisto oli Suomen avauskokoonpanossa kahdessa ottelussa ja sai molemmissa täydet minuutit. Kahdessa muussa ottelussa Koivisto pelasi koko jälkimmäisen jakson.

RoPS:ssakin Koivisto on harjoitellut viimeiset viisi vuotta oman ikäluokkansa poikien matkassa.

Voit lukea lisää Vilma Koivistosta Lapin Kansan artikkelista tai RoPS:n sivuilla heinäkuussa julkaistusta jutusta.