Uusi päävalmentaja Toni Koskela otti sunnuntaina ohjakset Rovaniemen Palloseurasta Juha Malisen lähdettyä Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen valmentajaksi. Samalla Koskela kertoi Lapin Kansalle RoPS:n kokoonpanon muodostumisesta kohti uutta kautta.

Alkaneella viikolla RoPS:n mukana harjoittelee muutamia alemmilta sarjatasoilta tuttuja testipelaajia. Näytille saapuvat keskikentän laitapelaaja Jyri Kiuru Käpylän Pallosta, EIF:ssä pelannut Haitin maajoukkuetoppari Jems Geffard sekä AC Kajaanissa palloillut Ali Hajizadeh. Lisäksi näyttöjä antaa kaksi edellistä kautta RoPS:ssa kirjoilla ollut, mutta vammoista kärsinyt Aapo Heikkilä.

Täysipainoisiin harjoituksiin RoPS palaa 8. tammikuuta. Sitä ennen pelaajilla on omatoiminen jakso. Helsinkiläiset pelaajat saavat harjoitella Klubi04:n mukana.

– 8. tammikuuta joukkueen rungon, noin 16-17 pelaajaa pitäisi olla koossa. Haemme myöhemmin lisää 3-4 pelaajaa. Tammikuun lopulla alkavassa Suomen Cupissa on mukana luonnollisesti myös omia junioreita, Koskela kertoi kokoonpanosuunnitelmista.

RoPS:illa on jo muutama toistaiseksi julkaisematon sopimuskin jo tehtynä. Vahvistusta etsitään kuitenkin eritoten kärkeen.

– Kevään tärkein hankinta tuloksen tekemisen kannalta on keskushyökkääjä. Kaikki muutkin etsivät hyvää maalintekijää, eikä tehtävä ole helppo. Hyökkäyspeli pitää rakentaa palvelemaan keskushyökkääjän ominaisuuksia, Koskela sanoo.