Bundesliigassa mentiin sunnuntaina talvitauolle, ja sarjasta on pelattu tasan puolet. Niinpä aika on mitä otollisin alkukauden onnistujien tarkasteluun.

Myös saksalaislehti Bild listasi oman näkemyksensä mukaiset syyskauden kymmenen parasta pelaajaa. Mikä hienointa, listalla nähdään myös suomalaisväriä.

Ranking perustuu Bildin toimittajien jokaisessa bundesliigaottelussa pelaajille antamiin arvosanoihin. Arvosanat annetaan saksalaisin kouluarvosanoin asteikolla 1-6 ykkösen ollessa korkein arvosana. Arvosanan saadakseen pelaajan täytyy pelata ottelusta vähintään 15 minuuttia. Kunkin Top 10:een yltävän pelaajan täytyy myös olla pelannut vähintään puolet kaikista otteluista.

Bildin Top 10:een mahtuu useita yllättäviä pelaajia, eikä sarjakärki Bayern Münchenistä mukaan päässyt kuin kaksi miestä. Listan ykkösnimikin voi yllättää monet, sillä Bildin näkemykseen mukaan Bundesliigan paras on ollut 20-vuotias jamaikalainen Leon Bailey. Usain Boltinkin tunteva Bailey on itsekin melkoinen pikakiituri, ja debyyttikaudellaan Bundesliigassa hän on tehnyt jo kuusi maalia ja antanut viisi maalisyöttöä.

Eintracht Frankfurtin ykköstähti Lukas Hradecky tulee vastaan listan sijalla 4. Maalivahdit dominoivat Top 10:tä muutenkin, sillä veräjänvartijoita löytyy kymmenen parhaan joukosta peräti neljä. Hradeckyn edelle heistä ylsi vain Manuel Neueria Bayern Münchenin maalilla stuntannut Sven Ulreich.

– Lukas Hradecky on Frankfurtin tärkeä tukipilari. Suomalainen näyttää sensaatiomaisia reaktioita ja päästi taakseen syyskaudella vain 18 maalia, kuuluu Bildin luonnehdinta Huuhkajien maalivahdista.

Bildin syyskauden Top 10 (suluissa pelaajan arvosanojen keskiarvo):

1. Leon Bailey, Bayer Leverkusen (2,5)
2. Sven Ulreich, Bayern München (2,58)
3. Lars Bender, Bayer Leverkusen (2,64)
4. Lukas Hradecky, Eintracht Frankfurt (2,65)
4. Rune Jarstein, Hertha Berlin (2,65)
4. Philipp Max, Augsburg (2,65)
7. Jerome Boateng, Bayern München (2,67)
8. Péter Gulácsi, RB Leipzig (2,69)
9. Marcel Sabitzer, RB Leipzig (2,73)
10. Daniel Baier, Augsburg (2,75)