Veikkausliigaan ensi kaudeksi noussut TPS tiedotti tiistaina kolmesta uudesta pelaajasopimuksesta. Nimeikkäimpänä TPS:n riveihin ensi kaudeksi siirtyy viime kauden HIFK:ssa pelannut 28-vuotias hyökkääjä Aleksi Ristola.

Ristolan lisäksi Palloseuraan siirtyy viime kaudella JJK:ssa pelannut puolustaja Antto Tapaninen sekä muun muassa SJK:ta ja JJK:ta viime kaudella edustanut Elias Ahde.

– Kaikki kolme sopivat erinomaisesti filosofiaamme ja pelitapaamme. Mukana tulee myös rutiinia oman hyvän runkomme päälle. Kaikki kolme ovat sopeutuvaisia joukkuepelaajia. Joukkue ei ole vielä tässä, vaan muutaman muunkin pelaajan kanssa vielä neuvotellaan, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen kertoi seuran tiedotteessa.

Ristola pelasi TPS:ssä kausina 2012-13. Kaudella 2012 Ristola teki Veikkausliigassa kahdeksan maalia, joka on yhä miehen yhden kauden ennätys. Viimeiset kaksi kautta Ristola on edustanut HIFK:ta ja kahden kauden aikana hän on onnistunut neljästi maalinteossa. Ristolan sopimus on vuoden mittainen.

Ahde, 21, pelasi suurimman osan viime kaudesta lainalla JJK:ssa ja Ykkösessä KPV:n riveissä. Ahde teki viime kaudella myös debyttiinsä Veikkausliigassa ja onnistui kahdesti maalinteossa pääsarjassa. Ahde siirtyy SJK:sta Palloseuraan vuoden mittaisella lainasopimuksella.

Tapaninen, 28, pelasi viime kaudella JJK:n puolustuksessa 23 ottelussa Veikkausliigassa. Tapanisen sopimus on Ristolan kanssa niin ikään vuoden mittainen.

– Eliasta olen seurannut monta vuotta. Hän sopii hyvin meidän systeemiimme ja maalejakin on tullut hyvällä prosentilla vähän joka paikassa. Aleksi on kokenut voimahyökkääjä ja sellainen suoraviivainen juoksija. Antto taas tuo liigatason rutiinia, monipuolisuutta sekä laajuutta puolustuslinjaamme, Laurikainen taustoitti.

TPS:llä on tällä hetkellä kasassa 17 pelaajasopimusta.