Kaikki tuntevat Vanhan rouvan nimeltä Juventus. Torinolainen suurseura on Italian pitkäaikainen vallanpitäjä, joka eteni viime keväänä myös Mestarien liigan loppuotteluun.

Serie A:n Juventus ei kuitenkaan suinkaan ole jalkapallomaailman ainoa Juventus. Juventus-nimisiä seuroja löytyy Italian lisäksi muun muassa Brasiliasta, Ecuadorista, Chilestä, Belizestä, Norsunluurannikosta, Ruotsista ja Sveitsistä.

Pääsarjatasolla Juventuksia ei kuitenkaan kovin paljoa ole, ja yksi harvoista jää sekin historiaan. Torinon Juventus on nimittäin vaatinut Romanian pääsarjan peränpitäjää Juventus Bukarestia vaihtamaan nimensä.

Nimenmuutoksesta kertoi maanantaisessa lehdistötilaisuudessa romanialaisen Juventuksen valmentaja Marin Barbu. Jättiläis-Juventuksen toiveesta seura vaihtaa ensi kesänä nimekseen FC Colentina. Samalla vaihtoon menee myös Juventus Bukarestin logo, joka muistuttaa suuresti torinolaisen Juventuksen vanhaa perinteikästä logoa.

Emanuel Roşu

@Emishor
Sad day for the millions of Juventus Bucharest fans out there. The club was asked by Juventus Torino to change their name and crest. They will be called FC Colentina starting next season and will have a new crest as well.

Transfermarktin mukaan Juventus Bukarestin nimenmuutos mainittiin lehdistötilaisuudessa miltei ohimennen, sillä päähuomion sai kiinalaisten sijoittajien aikomus ostaa romanialaisseura omakseen.

– Kiinalaiset ostavat seuroja kaikkialla maailmassa. Meillä on puhdas seura, maksamme palkat ajallaan eikä meillä ole velkaa. Mikseivät he siis sijoittaisi Juventukseen, Barbu kysäisi.

– Juventus Torino pyysi meitä kesällä vaihtamaan nimemme. Se on vakava asia, sillä muuten he voisivat haastaa meidät oikeuteen. Omistajamme on kysynyt, saammeko aikaa kauden loppuun asti. Silloin vaihdamme nimen. FC Colentinahan oli olemassa jo ensimmäisen ja toisen maailmansodan välissä.

Juventus Bukarest on perinteikäs seura, sillä se perustettiin alun perin jo vuonna 1924. Vuonna 1952 silloinen Juventus kuitenkin muutti nimensä Petrolul Ploiestiksi ja muutti pois Romanian pääkaupungista.

Juventus Bukarest palasi Romanian jalkapallokartalle jälleen vuonna 1992, mutta nyt nimi siis jää taas historiaan. Colentina puolestaan on Bukarestin kaupunginosa, jossa Juventus Bukarestin juuret ovat.