AC Milanin entinen hyökkääjä Alexandre Pato toivoo yhä pääsevänsä Brasilian maajoukkueeseen ensi kesän MM-kisoihin.

Nykyään kiinalaista Tianjin Quanjiania edustava Pato, 28, pelasi viimeksi maajoukkueessa lokakuussa 2013.

Häntä pidettiin yhtenä maailman lupaavimpana jalkapalloilijana, kun hän siirtyi Eurooppaan vuonna 2007, mutta kuuden Milanissa vietetyn kauden jälkeen hän palasi kotimaahansa. Hän käväisi lyhyesti lainalla Chelseassa ja siirtyi toissa vuonna Espanjan La Ligan Villarrealiin, josta matka jatkui kuitenkin puolikkaan kauden jälkeen Kiinaan.

Päättyneellä sesongilla Pato iski 15 maalia 24 sarjaottelussa auttaen Quanjiania nappaamaan kolmannen sijan Kiinan Superliigassa. Hän toivoo, että Brasilian maajoukkuevalmentaja Tite olisi huomannut hänen hyvän vireensä.

– Olen tehnyt kovasti töitä viimeisen vuoden ajan ajatelleen Brasilian joukkuetta, mikä tarkoittaa sitä, että olen tehnyt ylimääräisiä fyysisiä harjotteita kotini ulkopuolella sekä kotisalillani, sanoi Pato Omnisportin haastattelussa.

– Olen aina tehnyt töitä sen eteen, että pääsisin takaisin Brasilian joukkueeseen, ja mielestäni pelasin sarjakauden loistavasti. Autoin seuraa siirtymään seuraavalla tasolle, korkeammalle kuin kukaan odottikaan.

Pato tietää, että Kiinassa pelaavien on vaikea kilpailla maajoukkuepaikoista Euroopassa ammattiaan harjoittavien kollegoidensa kanssa. Poikkeuksia kuitenkin on. Shandong Ludengin Gil ja Diego Tardelli sekä Beijing Guoanin Renato Augusto ovat saaneet maajoukkuekutsun satunnaisesti, ja viime kesänä Guangzhou Evergrandesta Barcelonaan siirtynyt Paulinho kuuluu Brasilian joukkueen kantaviin voimiin.

– Minulla oli mahtava vuosi ja uskon, että tilaisuuteni saattaa ilmestyä, kuten Gilille, Tardellille ja Renatollekin kävi. Paulinhokin sai kutsun, kun hän pelasi Kiinassa ja nyt hän meni Barcelonaan.

– MM-kisoihin on vielä paljon aikaa. Minun on vain jatkettava työskentelyä ja keskityttävä työhöni täällä Kiinassa.