Brittilehti The Guardian kertoo, että kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA syyttää Chelseaa siirtomarkkinasääntöjen rikkomisesta. Alustavasti lontoolaisseuran epäillään rikkoneen sääntöjä 25 alaikäisen pelaajan kohdalla. Tapauksia voi kuitenkin ilmetä vielä lisääkin, ja asiaa käsittelee jatkossa FIFA:n kurinpitoelin.

Mikäli Chelsea todetaan syylliseksi, voi se joutua melkoiseen liemeen. Mahdollinen rangaistus voi olla esimerkiksi pelaajien ostokielto. Tällaisen sanktion ovat viime vuosien aikana saaneet vuorollaan kaikki La Liga -jätit Barcelona, Real Madrid ja Atlético Madrid.

FIFA:n tutkinnan kohteena ovat Chelsean väitetyt alle 18-vuotiaiden pelaajien siirrot. Soppaa alettiin syynätä tarkemmin burkinfasolaisen Bertrand Traorén tapauksen jälkeen.

Traoré rekisteröitiin Chelsean pelaajaksi 1.1.2014, eli ensimmäisenä mahdollisena päivänä sen jälkeen, kun hän oli täyttänyt 18 vuotta. Traoré oli kuitenkin todistetusti pelannut harjoitusotteluita Chelsean paidassa jo lokakuussa 2011, ollessaan 16-vuotias.

FIFA:n säännöt kieltävät seuroja hankkimasta riveihinsä alaikäisiä ulkomaalaisia pelaajia, elleivät sitten pelaajan vanhemmat ole muuttaneet maahan muun syyn kuin jalkapallon takia. EU:n sisäisiin, alle 16-18 -vuotiaita pelaajia koskeviin siirtoihin kielto ei päde.

Seuraavaksi tutkinnat ulotetaan kaikkiin Chelsean pelaajahankintoihin viimeisen kymmenen vuoden ajalta.