Italian maajoukkueen entinen hyökkääjä Antonio Cassano, 35, kertoi Canal Football Clubin haastattelussa, että hän eli hyvin köyhän lapsuuden ennen kuin hän nousi pikavauhdilla jalkapallon ystävien tietoisuuteen.

– 17 vuoden ajan tiesin, millaista oli nääntyä nälkään. Oikeasti, sanoi Cassano, joka lopetti uransa viime vuonna.

– Äitini oli siivooja. Hän tienasi vain vähän, ja me söimme 3000-4000 liiralla (noin 1-2 euroa). Äitini teki niin paljon uhrauksia. Hän ei ikinä mennyt kouluun eikä puhu italiaa hyvin.

– Minä pelasin jalkapalloa kaduilla ja kujilla. Menin aina sille puolelle, joka maksoi minulle enemmän. Ne 4000-5000 liiraa (noin 3-4 euroa) menivät perheeni auttamiseen.

Paikallisjoukkue Barin kykyjenetsijä löysi nuoren Cassanon ja värväsi hänet seuran organisaatioon. Italialaishyökkääjä teki debyyttinsä 17-vuotiaana Barin edustusjoukkueen kanssa Italian pääsarjassa marraskuussa 1999. Viikkoa myöhemmin hän iski suurseura Internazionalea vastaan ensimmäisen maalinsa Serie A:ssa, mikä teki hänestä omien sanojensa mukaan ”rikkaan ja kuuluisan”.

Cassano kuljetti palloa lähes 40 metriä ja harhautti Interin maalivahdin ennen kuin hän ampui viime hetken 2-1-voittomaalin Barille.

– Jalkapallo saa ihmeitä aikaan, sanoi Cassano muistellen osumaansa.

Hän edusti myöhemmin urallaan muun muassa AS Romaa, Real Madridia, AC Milania ja Interiä. Italian A-maajoukkueessa Cassano esiintyi 39 kertaa tehden kymmenen maalia.