Jollen Danger Zone: Näin Kansojen liiga toimii – Joel Pohjanpalolla riittää luottoa jopa lohkovoittoon

Tänään, keskiviikkona, arvotaan Kansojen liigan lohkojaot. Suomi on C-liigan kolmoskorissa. Huuhkajien hyökkääjä ja SuomiFutis-sivuston asiantuntija Joel Pohjanpalo uskoo, että Suomella on hyvät mahdollisuudet menestyä Kansojen liigassa.

Uefan uusi maajoukkueille suunnattu turnaus tuo EM-karsintojen lisäksi toisen mahdollisen reitin EM-lopputurnaukseen. C-liiga on jaettu neljään koriin. Ykköskorissa ovat Unkari, Romania, Skotlanti ja Slovenia. Kakkoskorissa ovat Kreikka, Serbia, Norja sekä Albania. Kolmoskorissa ovat Suomen lisäksi Montenegro, Israel ja Bulgaria. Neloskorista löytyvät Viro, Liettua sekä Kypros.

– Mielestäni kovimmat joukkueet ovat ehkä Romania, Serbia ja Slovenia. Mutta oikeastaan kaikki nämä maat ovat ihan voitettavissa ja suurinta osaa vastaan ollaan pelattu vastaan. En näe mitään syytä sille, miksi emme pärjäisi, Pohjanpalo arvioi yllä olevalla Sportti TV:n videolla.

C-liigan joukkueet arvotaan kolmeen neljän maan lohkoon ja yhteen kolmen maan lohkoon. Lisäksi lohkojakoa rajoittaa se, että pohjoisista maista (Suomi, Norja, Liettua ja Viro) voidaan valita yhteen lohkoon vain kaksi maata talvisten olosuhteiden takia.

– Meillä on hyvät mahdollisuudet pelata voitosta ja jopa voittaa koko lohko. Toki se vaatii täydellistä pelaamista, koska vain yksi joukkue jatkaa eteenpäin, ellei sitten joku meidän lohkon joukkueista etene suoraan kisoihin karsintojen kautta, Pohjanpalo avaa turnauksen sääntöjä.

Jokaisen lohkon voittaja nousee seuraavaksi Kansojen liigan kaudeksi B-liigaan. Lisäksi parhaiten menestyneet maat, jotka eivät selviä EM-karsintojen kautta EM-kisoihin, pelaavat maaliskuussa 2020 pudotuspeleissä yhdestä paikasta vuoden 2020 EM-lopputurnaukseen. Lohkojen viimeiset maat putoavat seuraavaksi kaudeksi D-liigaan.

Yllä olevalla videolla Pohjanpalo analysoi Suomen mahdollisuuksia ja mihin Huuhkajien menestyminen tulee perustumaan Kansojen liigassa. Katso video ylhäältä artikkelikuvan kohdalta ja ota myös seurantaan Sportti TV tästä linkistä.


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.