Ykkösen lisenssikomitea jätti myöntämättä lisenssin tulevalle kaudelle Oulun Palloseuralle, joka sijoittui viime kaudella sarjassa kahdeksanneksi.

Lisenssikomitean mukaan OPS ei täyttänyt määräysten taloudellisia ja oikeudellisia kriteerejä.

Palloliiton mukaan lisenssimenettelyn tässä vaiheessa tarkasteltiin seurojen taloutta, olosuhteita, urheilullista toimintaa ja oikeudellisia kriteerejä.

– Seuralla on ollut palkkavelkoja työntekijöille sekä lääkintähuolto- ja turvallisuushenkilöille. Näihin ei ollut myöskään maksusuunnitelmaa. Lisäksi kriteereissä sitoudutaan noudattamaan lisenssimääräyksiä ja vakuuttamaan, että asiakirjat ovat oikein. OPS toimitti vahvistuksen, ettei erääntyviä velkoja ole, mutta selvitimme, että niitä oli. Eli tiedot eivät pitäneet paikkaansa, lisenssikomitean puheenjohtaja Petri Salminen kertoi pääkohdat lisenssimääräysten A-kriteerien kohdalta Kalevalle.

OPS nousi itse viime kaudeksi Ykköseen täydennysmenettelyn kautta, kun PK-35 ajautui konkurssiin. Nyt OPS:n tilalle nousisi FC KTP, joka täytti lisenssiehdot. FC KTP on jo ilmoittanut ottavansa paikan vastaan.

– Prosessi oli pitkä ja vaivalloinen. Pyrimme tukemaan ja auttamaan seuroja, että lisenssit myönnettäisiin kaikille. Hylkääminen ei ole koskaan helppoa. Meillä pitää olla siihen vahvat perusteet ja näytöt, koska näistä valitetaan Urheilun oikeusturvalautakuntaan. Meillä on tällaisesta ennakkotapaus naisten liigassa KF-10:n kohdalta, Salminen sanoi.

Oululaisseuralla on mahdollisuus valittaa päätöksestä kymmenen päivän kuluessa Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Lue myös OPS-manageri Miika Juntusen kommentit lisenssikomitean päätöksestä täältä.