Rovaniemen Palloseura on tehnyt vuoden pelaajasopimuksen brasilialaisen laitapelaajan Matheus Oliveira Calimanin kanssa, kertoo Lapin Kansa.

Calimanin edellinen seura on Englannin Mestaruussarjan Middlesbrough, jossa hän pelasi lainalla kotimaansa Ituanosta. Lainapestin oli määrä kestää kesäkuun loppuun saakka, mutta Englannissa ei vastuuta tullut. Suomeen Caliman saapui vapaana pelaajana, vahvisti RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva Suomifutikselle.

Vasenjalkaisen brassin ja RoPS:n sopimuksessa on purkupykälä, joka on voimassa helmikuun loppuun asti.

– Hänellä on mielenkiintoinen tausta. Tällainen mies kannattaa tsekata, kun on mahdollisuus nähdä useammassa pelissä. Toivottavasti hänen pelilupansa on kunnossa jo lauantaina, ja saamme hänet kentälle (Suomen Cupin otteluun) Musan Salamaa vastaan, kommentoi RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela lehden sivuilla.

–Lisäksi hän on vikkelä ja hyvä ohittamaan. Aika näyttää, onko hän meille kaipaamamme vahvistus.

Caliman on RoPS:n 19. sopimuspelaaja.