Edellisviikolla Manchester Citylle sen kauden ensimmäisen tappion Valioliigassa aiheuttanut Liverpool joutui itse nöyrtymään maanantaina, kun sarjajumbo Swansea kukisti sen 1-0. Puolustaja Alfie Mawson teki avausjaksolla kulmapotkusta ottelun ainoan maalin eikä Liverpoolin pelottava hyökkäysarsenaali onnistunut murtamaan walesilaisten puolustusta kertaakaan.

Swansean valmentajaksi äskettäin nimetty Carlos Carvalhal tarjosi pelin jälkeen mielenkiintoisen selityksen siihen, miksi Liverpool hyytyi.

– Kerroin ennen peliä pelaajille tästä ottelusta erään analogian. Sanoin, että Liverpool on huippujoukkue ja kuin Formula 1-auto. Kuitenkin, kun formula ykkönen pannaan Lontoon neljän ruuhkaan, ei sillä ajeta kovin nopeasti. Niin meidänkin piti tehdä. Meidän piti pakottaa Liverpool pelaamaan tavalla, josta se ei pidä, Carvalhal totesi Sky Sportsille.

 

– Kun Liverpool menettää pallon, he prässäävät todella vahvasti. Swansea teki aiemmin samoja virheitä Liverpoolia vastaan, mutta tänään pelaajani olivat siihen valmiita. He saivat koko ajan tukea toisiltaan ja pelasivat yhdellä tai kahdella kosketuksella pallon eteenpäin.