Man City investoi puolustukseensa enemmän kuin kymmenet valtiot – nyt haaviin maailman toiseksi kallein toppari

© Kuva: Getty Images

Jo viime kesänä Manchester Cityn puolustuspään hankinnat herättivät sosiaalisessa mediassa hilpeyttä. Cityn ostettua joukkueeseensa isolla rahalla Benjamin Mendyn ja Kyle Walkerin kävi pian selväksi, että seuran vuotuiset puolustusmenot olivat suuremmat kuin kaikkiaan 47 maailman valtiolla.

City sijoitti vuonna 2017 puolustukseensa enemmän kuin vaikkapa Afganistan, Bosnia ja Hertsegovina, Ghana ja Jamaika. Koko listaan voi tutustua täällä.

Tänäkään vuonna ei Cityssä ole puolustusta unohdettu, vaan seura tiedotti juuri hankkineensa Athletic Bilbaosta 23-vuotiaan ranskalaispuolustajan Aymeric Laporten.

City maksaa Laportesta Athleticille 70 miljoonan euron siirtokorvauksen. Summa oli Laporten sopimukseen kirjattu ulosostopykälä. Kauppahinnan myötä Laportesta tulee maailman kaikkien aikojen toiseksi kallein puolustaja.

Ykköstilaa pitää hallussaan Virgil van Dijk, jonka Liverpool hankki Southamptonista joulukuussa 85 miljoonalla eurolla. Aivan hollantilaisen kintereillä tuleekin peräti neljä Manchester Cityn puolustajaa, jotka kaikki mahtuvat puolustajien hintalistalla kuuden parhaan joukkoon.

Laporten jälkeen maailman kolmanneksi kallein puolustaja on Kyle Walker (61 miljoonaa euroa) ja neljänneksi kallein Benjamin Mendy (59 miljoonaa euroa). Väliin kiilaa PSG:n Chelseasta ostama – ja myöhemmin toiseen suuntaan takaisin matkannut – David Luiz ja sijalla kuusi on jälleen seuraava Cityn puolustaja, toppari John Stones (54 miljoonaa euroa).

Top 10:een mahtuu Cityn puolustajia kaikkiaan kuusi, sillä muista toppareistaan Nicolas Otamendista ja Eliaquim Mangalasta seura pulitti noin 40 miljoonaa euroa per pää.

Kun ajattelee yllämainitusta puolustajakuusikosta maksettuja summia, tuntuu lähes naurettavalta, että City maksoi kapteenistaan Vincent Kompanysta HSV:lle vain noin 6,8 miljoonaa euroa. Tuolloin elettiin kuitenkin vuotta 2008, ja moderneilla siirtomarkkinoilla kymmenen vuotta on valtavan pitkä aika.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.