Manchester Cityn toimitusjohtaja Ferran Soriano on parhaillaan vierailemassa Intiassa, johon manchesterilaisseuran emoyhtiö City Football Group (CFG) haluaa mahdollisesti laajentaa toimintaansa, kertoo Telegraph.

CFG etsii aktiivisesti ostettavaa seuraa Kiinasta, mutta näkee myös Intian yhtenä mahdollisuutena. Tällä hetkellä yhtiöllä ei ole kuitenkaan vielä tarkkaa suunnitelmaa Kiinan tai Intian varalle.

City Football Group omistaa vähintään osuuden tätä nykyä jo kuudesta seurasta ympäri maailman: Manchester Citystä (Englanti), New York City FC:stä (Yhdysvallat), Melbourne City FC:stä (Australia), Yokohama F. Marinosista (Japani), Club Atlético Torquesta (Uruguay) ja Gironasta (Espanja).

Soriano, joka toimii myös CFG:n toimitusjohtajana, oli perjantaina katsomassa Jamshedpurin ja Mumbai Cityn välistä Intian Superliigan ottelua Jharkhandissa JRD Tata Sports Complexin stadionilla.

Jamshedpuria valmentaa Manchester Cityn entinen manageri Steve Coppell. Tata Steelin varapresidenttinä ja Tata Football Academyn puheenjohtajana toimiva Sunil Bhaskran esitteli Sorianolle stadionin tiloja.

Soriano kertoi hiljattain haastattelussa, että hän odottaa jalkapallon nousevan maailman suurimmaksi urheilulajiksi lähes jokaisessa maassa, myös Intiassa ja Yhdysvalloissa. Hän sanoi, että CFG haluaa laajentaa toimintaansa jokaiseen maailmankolkkaan maksimoidakseen liiketoiminnalliset mahdollisuutensa ja kehittääkseen jalkapallolahjakkuuksia kattavan seuraverkoston avulla.

Yhtiön tavoitteena on omistaa mahdollisesti 2-3 jalkapalloseuraa jokaisessa maanosassa.

Soriano kehui vierailunsa jälkeen Intian potentiaalia.

– Me näemme sen valtavana mahdollisuutena jalkapallolle, koska siellä on lahjakkuutta ja intohimoa, ja me olemme erittäin positiivisia jalkapallon kehityksestä Intiassa. Sen takia olemme täällä.

– Haluamme nähdä joitain pelejä, tavata joitain ihmisiä ja nähdä pelaajia. Uskon, että tämä on mahdollisuuksien maa. Luulen, että sille on tarpeeksi todisteita, että Intiassa on lahjakkuutta ja että se voidaan valmentamalla nostaa huipulle.