Manchester Unitedin ja Sevillan riita paisuu – tarvitaanko Uefaa välittäjäksi?

© Kuva: Getty Images

Sevillan ja Manchester Unitedin välinen nokittelu lippujen hinnoista on saanut yhä uusia muotoja. Joukkueet pelaavat vastakkain helmi-maaliskuussa (21.2. ja 13.3.) Mestarien liigan neljännesvälierävaiheessa.

Manchester Unitedin kannattajat tyrmistyivät joulukuussa kuullessaan, että Sevilla on nostanut vieraskannattajien pääsylippujen hinnat 100 euroon (kalleimmat jopa 150 euroon). Vielä lohkovaiheen ottelussa Liverpoolia vastaan vierasfanit maksoivat pileteistään vain 60 euroa.

Vetoomukset laskea hintoja eivät saaneet Sevillasta toivottua vastakaikua, ja niinpä United-organisaatio veti omat johtopäätöksensä. United ilmoitti keskiviikkona tukevansa Sevillaan matkustavien kannattajien matkaa 40 eurolla, joten käytännössä lippujen hinnat laskevat samalle tasolle kuin lohkovaiheen Liverpool-ottelussa.

Sevillassa puolestaan on herättänyt närää se, että alennuksen maksumiehiksi ovat joutumassa sevillalaiset. Sevillan kotipeli pelataan ensin, ja nyt United on päättänyt nostaa oman kotipelinsä vierasfanien lippujen hintoja korkeammiksi. Toimenpiteen päämääränä on Unitedin faneille lähettämän sähköpostin mukaan ”pelotella tulevia vastustajia nostamasta pääsylippujen hintoja omille vierasfaneillemme”.

Tämä ei ymmärrettävästi Sevillan pirtaan sovi. Ensinnäkin Sevilla lupasi vastaavasti maksaa omille vieraspeliin matkustaville kannattajilleen lippujen korotetun osuuden, joten molempien fanit maksavat lopulta vain alkuperäisen pääsylipun hinnan.

Lisäksi Sevilla aikoo valittaa Unitedin toiminnasta UEFA:lle. Ensimmäinen syy on se, että lippujen hintoja nostettiin vasta takarajan jälkeen ja toinen se, että Sevillan kannattajille on varattu Old Traffordilta vain 2 995 lippua. Se merkitsee 4,1 prosenttia Old Traffordin kapasiteetista, vaikka UEFA määrittelee vieraskannattajien minimilippukiintiöksi 5 prosenttia kaikista lipuista.

Mestarien liigan lippujen hinnoittelu herätti närää jo lohkovaiheessa. Tuolloin Anderlecht veloitti Bayern Münchenin faneilta pääsylipuista niin ikään 100 euroa. Bayern-fanit protestoivat ottelussa lakanalla, jossa luki ”Ettekö ole jo kurkkua myöten täynnä? 100 euroa?”, sekä heittämällä kentälle leikkirahaa. UEFA rankaisi Bayernia tempauksesta 20 000 euron sakoilla.

Lähde: Kicker


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.