Syksyllä pahasti rämpinyt Everton aikoo vahvistaa hyökkäystään tammikuun siirtoikkunassa, jotta kevätkaudesta tulisi huomattavasti syksyä positiivisempi. Mediatiedot Englannista kertovat, että Toffees havittelee hyökkäykseensä ensisijaisesti Besiktasin kärkimiestä Cenk Tosunia.

Guardianin mukaan Everton on valmis maksamaan Tosunista Besiktasille hulppeat 28 miljoonaa euroa Turkin maajoukkuemiehestä. Tosun on kuulunut syksyn kuumiin pelaajiin tehtyään kuudessa Mestarien liiga ottelussa neljä maalia ja antanut kaksi maalisyöttöä. Tosun rankaisi myös Suomea päättyneissä MM-karsinnoissa neljällä maalilllaan kahdessa ottelussa.

Besiktas ei aio antaa ykköstykkinsä lähdön tuhota menestysmahdollisuuksiaan, vaan Tosun on tarkoitus korvata mahdollisimman laadukkaalla miehellä. Turkkilaisseuran kiikarissa on ESPN:n mukaan Meksikon maajoukkuehyökkääjä Raúl Jiménez.

26-vuotias Jiménez on jäänyt Portossa erittäin pienelle peliajalle ja maalitili on tämän kauden Portugalin liigassa vielä kokonaan avaamatta. Viime kaudella Jiménez viimeisteli Portolle seitsemän sarjamaalia. Jo 61 A-maaottelua pelannut Jiménez on pelannut aiemmin muun muassa Atlético Madridissa.

 

Besiktas tavoitteli Jiméneziä riveihinsä jo viime kesänä, mutta silloin neuvottelut eivät johtaneet lopputulokseen.

Siirtoa vastaan puhuu tosin se seikka, että Jiménez ei olisi Besiktasin käytettävissä kevään Mestarien liiga -otteluissa edustettuaan samassa kilpailussa jo Portoa – vieläpä Besiktasin kanssa samassa lohkossa.