Rovaniemen Palloseura tiedotti tiistaiaamuna kotisivuillaan hankkineensa kauden 2018 kattavalla lainasopimuksella brasilialaisen keskikenttäpelaajan Agnaldo Pinto de Moraes Júniorin. 23-vuotias Moraes siirtyy napapiirille norjalaisesta Moldesta, jonka kanssa hän teki viisivuotisen sopimuksen vuonna 2014.

RoPS-luotsi Toni Koskelan mukaan Moraesin suurimpia valtteja on monipuolisuus, sillä hän pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla sekä tarvittaessa myös piikissä.

– Me odotamme Agnaldosta selkeää vahvistusta. Agnaldo on pelannut yhdessä Norjan huippujoukkueista, mutta ei aivan breikannut kuten hän ja Moldekin olisivat odottaneet. Mielenkiinnolla odotan, kuinka hän tulee pärjäämään meidän arjessa, Koskela kommentoi RoPS:n tiedotteessa.

PELAAJAUUTISIA: RoPS:lle keskikenttämies Norjan pääsarjan Moldesta. Agnaldo Pinto de Moraes Júnior, 23, Napapiirille loppukauden lainalla.
rops.fi/edustusjoukkue…

Ennen Moldeen siirtymistään Moraes kävi hakemassa oppia myös Manchester Unitedista. Hän harjoitteli Unitedin organisaatiossa nuorena poikana jo vuonna 2011 ja pääsi myös pelaamaan muutamia harjoitusotteluita United-paidassa vuonna 2013.

Viime kauden Moraes oli lainalla kotimaassaan, Brasilian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavassa Vila Novassa. Moraesilla on edelleen sopimus Moldeen, mutta mies itse janoaa jo vastuuta.

– En varsinaisesti enää katsele taakse päin. On haastavaa ylläpitää treenimotivaatiota, jos peliaikaa ei ole tiedossa, Moraes myöntää.

RoPS:n ja Molden välisessä lainasopimuksessa on RoPS:n optio maaliskuun puoliväliin saakka. Molde voi puolestaan kutsua pelaajansa takaisin kesän siirtoikkunassa.