Saksan entinen poikamaajoukkuepelaaja Jaroon – yhdeksäs seura neljän vuoden aikana

© Kuva: Pekka Mäntylä

Ykkösessä pelaava FF Jaro on tehnyt yksivuotisen sopimuksen saksalaisen Christopher Mandiangun kanssa. Ensi viikolla 26 vuotta täyttävä Mandiangu on syntynyt Kongon Demokraattisessa Tasavallassa (silloisessa Zairessa), mutta hän muutti jo nuorena perheensä mukana Saksaan.

Keskikentällä pelaava Mandiangu liittyi Borussia Mönchengladbachin junioreihin jo 10-vuotiaana ja kantoi seuran värejä kaikkiaan kymmenen vuoden ajan. Hän pelasi myös Saksan alle 15- ja alle 18-vuotiaiden maajoukkueissa parikymmentä ottelua.

Mandiangu nousi Mönchengladbachin kakkosjoukkueessa Saksan neljännelle sarjatasolle Regionalligaan asti. Samalla sarjatasolla hän edusti kolmea muutakin seuraa.

Viimeisten neljän vuoden ajan Mandiangu on ollut todellinen ”journey man”, sillä Jaro on miehelle vuodesta 2014 lähtien jo yhdeksäs seura. Saksalaisten TSG Neustrelitzin ja Berliner FC Dynamon jälkeen matka jatkui Hollannin toiselle sarjatasolle FC Eindhoveniin. Viimeisten kahden vuoden aikana Mandiangu on puolestaan kiertänyt Skotlannissa, Slovakiassa, Itävallassa, Armeniassa ja viimeksi Israelissa.

Mandiangun edellinen seura on Israelin toisen sarjatason Hapoel Kfar Saba. Mandiangu viihtyy parhaiten keskikentällä hyökkäävässä roolissa joko kymppipaikalla tai laidalla.

– Olen todella iloinen päästessäni tänne. En malta odottaa, että pääsemme taistelemaan noususta takaisin liigaan. Tulen antamaan joka hetki kaikkeni joukkueelle ja faneille, Mandiangu kertoo Jaron uutisessa.