Serie A:n Genoan 16-vuotias hyökkääjälupaus Pietro Pellegri siirtyy Ligue 1:n AS Monacoon viiden vuoden sopimuksella. Seurat kertoivat pelaajakaupasta verkkosivuillaan.

Football Italian mukaan Monaco maksaa Genoalle siirrosta 25 miljoonaa euroa. Genoa saa myös 10 prosenttia seuraavasta siirtosummasta, jos Monaco päätyy aikanaan myymään Pellegrin.

Pellegristä tuli vuoden 2016 joulukuussa Serie A:n kaikkien aikojen nuorin pelaaja, kun hän asteli debyytissään kentälle 15 vuoden ja 280 päivän ikäisenä. Hän ehti pelata Genoan edustusjoukkueessa kymmenen ottelua, joissa hän iski yhteensä kolme maalia.

Lehtitietojen mukaan muun muassa Juventus oli erittäin kiinnostunut Italian juniorimaajoukkueiden vakiokasvosta, mutta Monaco veti tällä kertaa pidemmän korren.

– Me toivotamme Pietron tervetulleeksi AS Monacoon! Hän on erittäin nuori pelaaja, jolla on jo kokemusta Serie A:sta. Hänellä on loistavia ominaisuuksia ja suuri potentiaali, ja me olemme vakuuttuneita siitä, että hänestä kasvaa kovan työn ja ajan kanssa tärkeä pelaaja meille, iloitsi Monacon varapresidentti Vadim Vasilyev seuran tiedotteessa.

– Tämä siirto on jälleen yksi todiste siitä, että saavuttamamme tulokset ja paidassamme kehittyneet pelaajat houkuttelevat tänne Euroopan jalkapallon suurimpia lupauksia.

– Olen erittäin iloinen siirrostani AS Monacoon. Vakuutuin nopeasti siitä, että heidän projektinsa antaa minun kaltaisille nuorille pelaajille mahdollisuuden kehittyä ja menestyä. Tulen tekemään kovasti töitä, jotta minusta tulee tärkeä pelaaja tälle seuralle, kommentoi Pellegri.