Sir Alex Fergusonin poika kohun keskellä: ”Tuomarien ampuminen olisi hyvä idea”

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin legendaarinen manageri Sir Alex Ferguson tunnetaan yhtenä jalkapallomaailman kaikkien aikojen menestyneimmistä valmentajista. Karismaattinen Ferguson otti kuitenkin usein sanallisesti yhteen myös oikeudenjakajien kanssa, joskin lepytteli yleensä sanomisiaan pulssin jo tasaannuttua.

Jos vertailukohdaksi otetaan urheilumenestys, ei Sir Alexia ja tämän poikaa Darren Fergusonia voi sijoittaa ”kuvitteellisessa jalkapallokirjastossa” edes samalle osastolle, hyllyvälistä puhumattakaan. Mitä tuomarien sättimiseen tulee, ei omena kuitenkaan ole järin kauas pudonnut.

Englannin kolmannen sarjatason eli Ykkösliigan Doncaster Roversia valmentava Darren Ferguson unohti kuitenkin pahemman kerran hyvän maun rajat tuomarien työskentelyä arvostellessaan. Mitä todennäköisimmin Ferguson tuleekin saamaan FA:lta rangaistuksen sanomisistaan.

Fergusonin pokka petti, kun erotuomari Andy Haines hyväksyi lauantaisen ottelun vastustajan Plymouthin tasoitusmaalin eikä antanut hänen omalle joukkueelleen rankkaria pelin loppuhetkillä. Ottelu päättyi 1-1 -tasalukemiin.

– Se oli koko kauden selkein rankkari, ja vastustajan maalissa oli päivänselvä rike. Ja sitten linjamies nauraa asialle pelin päätyttyä. Minusta se on vastenmielistä, Ferguson jyrisi The Timesin mukaan.

– Tuomarit ovat osa-aikaisia, heidän tasonsa luokaton ja kuntotaso häpeällinen. Mitä oikein voisin tehdä? Heidän ampumisensa olisi hyvä idea.

Ampumisheitto tuskin läpäisee jalkapalloliiton suodatinta ilman rangaistusta, mutta nuorempi Fergusonkin ymmärsi jo pyytää sanomisiaan anteeksi.

– Olen pahoillani ja kadun sanavalintaani. En kannata väkivaltaa tuomareita vastaan, Ferguson sanoi sunnuntaina.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.