Moni suomalainen futaaja on kohentanut markkina-arvoaan viime vuoden aikana. Osalla markkina-arvo on ponnahtanut vuodessa todella paljon.

Laitoimme pelaajat järjestykseen sen mukaan kenen markkina-arvo on kasvanut euroissa eniten. Markkina-arvot perustuvat Transfermarkt-sivuston arvioihin. Huomioitavaa on se, että joidenkin pelaajien kohdalla markkina-arvoa ei ole listattu.

Esimerkiksi Dundee FC:n keskikentällä loistavaa kautta pelaava Glen Kamara ei ole listauksessa mukana, vaikka miehen markkina-arvo onkin varmasti noussut huimasti viime vuoden aikana.

10. Pyry Soiri, Šah’tsjor Salihorsk
Soirin markkina-arvo on noussut viime vuoden aikana 250 000 euroalla. Otteet varsinkin Huuhkajissa MM-karsintojen lopussa näkyvät markkina-arvossa. Lisäksi Soiri pelasi vakuuttavan debyyttikauden Valko-Venäjän liigassa tehden kolme maalia 22 ottelussa. Soirin nykyinen markkina-arvo on 350 000 euroa.

9. Jere Uronen, Genk
KRC Genkissä hienosti pelannut Uronen nousi viime vuoden aikana miljoonakerhoon. Urosen arvo nousi 300 000 eurolla ja on nyt 1,2 miljoonaa euroa.

8. Sauli Väisänen, SPAL
Väisänen siirtyi viime kesänä AIK:sta Serie A:han sarjanousija SPAL:n riveihin. Alkukaudesta hyvin peliaikaa saanut Väisänen osoitti heti pärjäävänsä Italiassa. Se on myös näkynyt markkina-arvossa. Kasvua tapahtui viime vuonna 350 000 euroa ja nykyinen arvo on 500 000 euroa.

7. Perparim Hetemaj, Chievo
Upeaa kautta Serie A:ssa pelaava Hetemaj on kuulunut jo pitkään Italian keskikenttäpelaajien eliittiin omassa roolissaan. Hetemajn arvo nousi viime vuonna 400 000 euroa ja nykyinen markkina-arvo on suomalaispelaajista toisiksi suurin, 4,2 miljoonaa euroa.

6. Juhani Ojala, Häcken
Keskuspuolustaja Ojalan vahva kausi Allsvenskanissa nosti miehen arvo peräti 400 000 euroa. Tällä hetkellä Ojalan arvo on 600 000 euroa.

5. Jesse Joronen, Horsens
Joronen nousi puolessa kaudessa Tanskan Superliigassa sarjan parhaimpien maalivahtien joukkoon. Loistavat otteet poikivat myös siirron FC Kööpenhaminaan kauden päätteeksi. Loppukausi menee kuitenkin vielä Horsensissa. Jorosen arvo nousi viime vuoden aikana peräti 450 000 euroa. Tällä hetkellä Jorosen arvo on 700 000 euroa.

4. Thomas Lam, Twente
Twentessä lainalla Nottingham Forrestista pelaava Lam on ollut loistavassa iskussa Hollannin pääsarjassa. Vastuuta on tullut tasaisesti myös Huuhkajissa. Lamin arvo kasvoi viime vuonna 0,5 miljoonaa euroa ja nykyinen markkina-arvo on jo 1,5 miljoonaa euroa.

3. Robin Lod, Panathinaikos
Lodilla on edessään mielenkiintoinen tammikuu, sillä seura yrittää myydä suomalaispelaajan taloudellisten ongelmien takia. Lod on pelannut vahvasti Kreikassa ja se on nostanut miehen arvoa vuodessa 900 000 eurolla. Tällä hetkellä Lodin markkina-arvo on 1,5 miljoonaa euroa.

2. Lukas Hradecky, Eintracht Frankfurt
Hradecky on yksi Bundesliigan parhaista torjujista. Miehen sopimus on katkolla ensi kesänä, joten myös Hradeckyn kannalta eletään jännittäviä aikoja jo nyt tammikuun siirtoikkunassa. Hradeckyn arvo on kasvanut vuodessa miljoonan ja tämänhetkinen arvo on 4,5 miljoonaa euroa. Hradeckyn markkina-arvo on suomalaispelaajista suurin.

1. Fredrik Jensen, Twente
Upeasti Hollannissa viime vuoden pelannut Jensen nousi ryminällä myös Huuhkajiin tehden A-maajoukkuedebyytissään heti maalin. Myös Hollannissa on kulkenut. Tällä kaudella Jensen on tehnyt jo neljä osumaa Hollannin pääsarjassa. Miehen markkina-arvo on kasvanut vuodessa peräti 1,4 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä Jensenin arvo on 1,5 miljoonaa euroa.

Listan ulkopuolelta voisi vielä nostaa Brøndbyn hyökkääjä Teemu Pukin, jonka arvo on kasvanut 250 000 euroa. Pukin nykyinen markkina-arvo on kaksi miljoonaa euroa. Bayer Leverkusenissa pelaavan Joel Pohjanpalon markkina-arvo on pysynyt samana viime vuodesta, eli 1,5 miljoonassa eurossa.