UEFA:n vuoden tähdistökentällinen valittu – vain neljä alle 30-vuotiasta mahtui mukaan

© Kuva: Getty Images

Euroopan jalkapalloliitto UEFA julkisti torstaina kotisivuillaan fanien valitseman vuoden 2017 tähdistöjoukkueen. Suuria yllätyksiä ei joukkueeseen mahdu, vaan tähdistöä dominoivat vanhat tutut.

Peräti kuusi pelaajaa yhdestätoista harjoittaa ammattiaan Espanjan jättiläisissä Barcelonassa ja Real Madridissa – ja tarkemmin sanottuna näistä viisi Madridissa ja vain Lionel Messi Barcelonassa. Messin hyökkääjäpariksi kentälliseen äänestetty Cristiano Ronaldo teki samalla historiaa, sillä valinta oli hänelle ennätyksellinen kahdestoista.

Sen paremmin Messi kuin Ronaldokaan ei kuitenkaan ollut äänestyksen ääniharava, vaan eniten suosiota nautti Real Madridin kapteeni, toppari Sergio Ramos. Ramosille ääniä ropisi kaikkiaan 588 315 kappaletta.

Äänestyksen suosio oli suurempi kuin koskaan, sillä UEFA:n sivuilla olleeseen kyselyyn saatiin lähes 8,8 miljoonaa ääntä. Nousua edellisvuodesta oli yli 1,6 miljoonan äänen verran. Yksittäisiä äänestäjiä oli kaikkiaan 798 149.

Real Madridin pelaajista tähdistöön ylsivät Ronaldon ja Ramosin lisäksi Marcelo, Toni Kroos ja Luka Modric.

Joukkueen ainoat ensikertalaiset olivat samalla ainoat valioliigapelaajat, Kevin De Bruyne (Manchester City) ja Eden Hazard (Chelsea). Duosta tuli samalla ensimmäiset belgialaispelaajat UEFA:n tähdistöjoukkueen historiassa. Tähdistö valittiin nyt 17. kerran.

Joukkueen täydentävät Juventus-taustaiset Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini sekä ”Vanhasta rouvasta” PSG:hen kesällä siirtynyt Dani Alves.

Merkittävää valitussa joukkueessa on myös sen todella korkea ikärakenne, sillä 11 pelaajasta vain neljä on alle 30-vuotiaita. Marcelo on 29-vuotias, Toni Kroos 28, Eden Hazard 27 ja joukon nuorin Kevin De Bruyne 26.

39-vuotias Gianluigi Buffon puolestaan on kautta aikain vanhin pelaaja tähdistössä. Ennätys oli Buffonin nimissä jo ennen tämänkertaista valintaa.