Värikkäänä persoonana tunnettu Serie A -legenda Angelillo on kuollut

Muun muassa Internazionale Milanoa, AS Romaa ja AC Milania edustanut Antonio Valentin Angelillo on kuollut 80 vuoden iässä perjantaina, kertoo Football Italia.

Argentiinan ja Italian maajoukkueissa pelannutta hyökkääjä kutsuttiin ”enkeliksi, jolla oli likaiset kasvot”. Hän sai lempinimen yhdessä maanmiestensä Omar Sívorin ja Humberto Maschion kanssa, kun he siirtyivät Italiaan eri joukkueisiin vuonna 1957. Maaliahne kolmikko tunnettiin myös lempinimellä ”Kuoleman trio”.

Angelillo tunnettiin kiivasluonteisena ja itsenäisenä persoonana. Huhujen mukaan Inter myi hänet vuonna 1961 hänen erittäin aktiivisen rakkauselämänsä takia.

Buenos Airesissa syntyneellä Angelillolla on hallussaan Serie A:n yhden kauden maaliennätys ajalta, jolloin Italian pääsarjassa pelasi vain 18 joukkuetta (nykyään 20). Angelillo ampui 33 osumaa 33 sarjaottelussa kaudella 1958-59 pelatessaan Interissä.

Edellisen kerran parempaan oli pystynyt ruotsalaislegenda Gunnar Nordahl, joka iski 34 maalia AC Milanille kaudella 1950-51. Tuolloin Serie A:ssa pelasi kuitenkin 20 joukkuetta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.